Home / Velp / Wandeling Oudheidkundige Kring op landgoed Larenstein

Wandeling Oudheidkundige Kring op landgoed Larenstein

VELP – De maandelijkse cultuurhistorische wandeling van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaalan, vindt zondag 3 juli plaats op het landgoed Larenstein. Het vertrek is om 13.00 uur op de grote parkeerplaats bij Larenstein. De wandeling duurt ongeveer 1 ½ uur. De de paden zijn niet allemaal verhard dus wandelschoenen zijn handig.

Het landgoed Larenstein maakte al in de 18e eeuw deel uit van een gordel van landgoederen, die lagen op de overgang van het Gelderse stuwwallencomplex en het IJsseldal. Het aantal landgoederen is de laatste eeuw enorm teruggelopen. Maar het landgoed Larenstein bestaat nog steeds en is nu één grote praktijkruimte voor de diverse opleidingen van Hogeschool Van Hall Larenstein en de MBO opleiding Helicom. Toen in de jaren ’70 de Hogeschool Van Hall Larenstein werd gebouwd op het landgoed, is er een heemtuin aangelegd. Door het aanbrengen van grond uit verschillende hoeken van Nederland zijn meerdere minibiotopen gecreëerd. De helft van de in totaal 1700 inheemse Nederlandse planten groeit hier.
De organisatie heeft de tuinman van Larenstein bereid gevonden de deelnemers door de tuin rond te leiden.

www.oudheidkundigekring.nl
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.