Home / Rheden / Het weer ‘valse noot’ op Rhedense Dweildag

Het weer ‘valse noot’ op Rhedense Dweildag

RHEDEN – De achttiende editie van de Rhedense Dweildag, die zondag plaats vond onder wisselende weersomstandigheden, begon met een ‘valse noot’. De regen viel met bakken uit de lucht. De organisatie besloot daarom om te beginnen in de zaal van Ons Huis. Een droge locatie. Maar de regen had natuurlijk wel invloed op het bezoekersaantal.

Voorzitter Anne Bruger heette een ieder bij aanvang van harte welkom en dankte de adverteerders en sponsoren die deze dag weer mogelijk hadden gemaakt. Daarna was het woord aan wethouder Ronald Haverkamp, die zich al voor de achtste maal tot het publiek mocht richten. Toen rond half drie het weer opknapte, verkaste men met het gehele gezelschap naar buiten, naar het meester B. van Leeuwenplein, waar het zonnetje inmiddels scheen. En gelijk zag je ook weer een behoorlijke toeloop van het publiek.

Het evenement heeft nog steeds een prima formule: continue gezellige muziek, een natje en een droogje en voldoende vermaak voor de kinderen. De zes aanwezige dweilorkesten vermaakten het publiek op uitstekende wijze en lieten zich op geen enkele wijze afschrikken door de weersomstandigheden. Ook onder het publiek zat de stemming er goed in, lekker mee deinen op de heerlijke muzikale klanken. Kortom een bijzonder gezellig gebeuren met helaas een wat ongebruikelijk begin, wat echter absoluut geen afbreuk deed aan de sfeer.
De Strijland publieksprijs werd dit jaar overtuigend gewonnen door ‘Noot zat’ uit Dreumel.
Alle muzikanten deden er in een zinderende finale (foto) nog even een schepje bovenop om er een grandioze afsluiting van te maken. – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.