Home / Doesburg / Vischmarkt nu officieel

Vischmarkt nu officieel

DOESBURG – Vorige week werd op de Vischmarkt een bordje onthuld. Het pleintje dat van oudsher Vischmarkt heet maar langzamerhand door velen Roggepleintje genoemd werd, is weer in ere hersteld. Een fraai geëmailleerd straatnaambord met de naam Vischmarkt was weer op de muur van het stadhuis aangebracht en werd door wethouder Fred Jansen onthuld. Voor zover de boeken er op na geslagen konden worden, heet deze plek al sinds 1400 Vischmarkt. Op dit pleintje werd vroeger op vrijdag de vis verhandeld. Nu kan er geen misverstand en verwarring meer zijn of het Roggepleintje of Vischmarkt moet zijn. – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.