Home / Brummen / Eerste Veteranendag in Brummen goed bezocht

Eerste Veteranendag in Brummen goed bezocht

BRUMMEN – Met de in Doesburg woonachtige Luitenant-generaal buitendienst van de Koninklijke Landmacht Mart de Kruif, had de eerste Veteranendag in de gemeente Brummen een inspirerende spreker. Naast zijn visie op het belang van het uitvoeren van vredesmissies buiten onze landsgrenzen, was hij erg te spreken over de informele invulling van de bijeenkomst.

“Het is goed dat veteranen, jong en oud, elkaar ontmoeten en verhalen uitwisselen”, aldus De Kruif.

Burgemeester Van Hedel prees het initiatief dat de Eerbeekse veteraan Douwe van der Valk samen met collega Wim Blom heeft genomen, om ook in de gemeente Brummen een lokale invulling aan Veteranendag te geven. “Dit initiatief wordt door ons als gemeente graag ondersteund, maar ook de beide voorzitters van de 4 mei comités in onze gemeente hebben zich betrokken gevoeld en hun organisatievaardigheden ingebracht in de organiserende werkgroep”. Of en zo ja in welke vorm deze dag een vervolg krijgt hangt volgens Van Hedel af van de evaluatie van de dag. “Alle bezoekers hebben een enquête ontvangen en we zeer erg benieuwd of het initiatief is bevallen”. Mocht de lokale invulling van Veteranendag een vervolg krijgen, hecht Van Hedel er aan dat het initiatief blijvend gedragen wordt door lokale veteranen. “Als gemeente faciliteren we graag, maar wel als blijkt dat de veteranen-zelf blijvend zelf aan het roer staan”.

De eerste Brummense Veteranendag in de centrale hal van het gemeentehuis werd bezocht door circa 100 personen. Naast veteranen met een uiteenlopende leeftijd, waren dat ook hun partners en familie. “Met Veteranendag eren we de militaire veteranen voor hun inzet, in recente militaire missies en in het verleden. Maar we realiseren ons ook dat hun naasten evenzeer een grote inspanning hebben moeten leveren”, aldus burgemeester Van Hedel.

Met de toepasselijke muzikale inbreng van Klein Orkest Eendracht (onder muzikale leiding van Henk Wensink), diverse oude legervoertuigen rondom het gemeentehuis en de voor veteranen vertrouwde ‘blauwe hap’ voor de inwendige mens, heeft de organisatie een sfeervolle bijeenkomst weten te organiseren.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.