Home / Brummen / Geslaagd festival BMK

Geslaagd festival BMK

BRUMMEN – “Het Brummens Mannenkoor kan terugzien op een fantastisch en zeer geslaagd zang- en muziekfestival. Niet alleen het BMK maar ook alle deelnemende koren en muziekgezelschappen hebben bijgedragen aan het slagen van deze prachtige dag in het kader van het 40 jarig bestaan van het BMK”, aldus voorzitter Lieuwe Blauw na afloop van het groots opgezette festival dat door het Brummens Mannenkoor op zaterdag 25 juni in en rond de Oude kerk in Brummen werd gehouden.

Het festival was het tweede evenement dat plaatsvond in het kader van het 40- jarig bestaan van het BMK en dat de gehele dag veel publiek trok.
In en rond de kerk waren vanaf 12.00 uur achttien gezelschappen actief, een muzikale mix, variërend van zangkoren tot muziekgezelschappen. De opening werd verricht door wethouder Koos Paauw van de gemeente Brummen. In totaal waren 650 zangers en muzikanten bij deze dag betrokken. Om het half uur was er een optreden van een gezelschap.
Rond de kerk waren kraampjes en tenten aanwezig voor een hapje en een drankje. Als eerste trad het Brummens Mannenkoor op en om 20.45 sloot het Dierens Mannenkoor het festival af. Vanwege de regen moesten sommige optredens die buiten gepland waren, in de kerk worden afgewerkt.
Medewerking werd verleend door CGK Steenrewalt uit Steenderen, Vrouwenkoor Ludiek, Dameskoor Zanglust, Shantykoor De IJsselboei, Jongerenkoor Vox, Harmonie Orkest Brummen, Accordeon Vereniging AMADY, Hardkoor Brummen, Vrouwenkoor Chic & Shanty, Gemengdkoor In Between, Gem. Zangvereniging Herleving uit Eerbeek, Oosterhuizens Dialectkoor, Vrouwenkoor Phoenix, Muziekvereniging La Fraternité, No Dubio Popkoor Brummen en Young Voices.
Het festival werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Culturele Stichting Brummen, Prins Bernard Cultuurfonds, Rabobank Noord- en Oost Nederland en de gemeente Brummen. Het volgende evenement in het kader van het 40- jarig bestaan van het BMK is het jubileumconcert op 8 oktober in de Oude Kerk.

www.brummensmannenkoor.nl
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.