Home / Dieren / Traversegebied getoetst op trillingen

Traversegebied getoetst op trillingen

DIEREN – Deze week start de aannemer van Traverse Dieren met het aanbrengen van een proefwand. De wand moet aantonen dat de grondkerende constructie tot een bepaalde diepte kan worden gebracht ten opzichte van de huidige bodemopbouw. Daarna worden metingen verricht.

Doel is aan te tonen dat de wand ook aan de voorgeschreven grens- en toetswaarden voor trillingen richting omgeving voldoet. De proefwand wordt aangebracht op het terrein van het voormalige Shell tankstation, op de hoek Harderwijkerweg en de Burg. de Bruinstraat. Er zal een imposante machine opgesteld worden (de zogenaamde CSM machine) en een silo waarin het cement wordt opgeslagen.

Om het werk uit te kunnen voeren worden er vanaf maandag 27 juni wat kleine verkeersmaatregelen ingesteld. Dinsdag 28 juni is gereserveerd voor het inrijden van de stelling. De feitelijke proef staat vanaf woensdag 29 juni gepland. De proef duurt enkele dagen. Hierna wordt de stelling weer afgevoerd. De Combinatie Traverse Dieren gaat vervolgens aan de slag met de resultaten om de voorbereidingen voor de rest van de wand in het najaar af te kunnen ronden.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.