Home / Lathum / Victor Steeman goed bij Dutch TT

Victor Steeman goed bij Dutch TT

LATHUM – Victor Steeman uit Lathum heeft tijdens zijn eerste Dutch TT op het circuit in Assen een achtste plaats gescoord in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Dit deed de 16-jarige coureur onder lastige weersomstandigheden in de eerste race. In de tweede wedstrijd, ook op een natte baan, kwam Steeman ten val. De eerste zondag-TT werd er toch al één om niet snel te vergeten. Het waren bijzondere wedstrijden, met Jack Miller als verrassende MotoGP winnaar.

Victor Steeman (met nummer 21 op deze foto) was één van de drie Nederlandse deelnemers in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De talentencompetitie had voorafgaand aan de Dutch TT één evenement verreden in Jerez. De beide wedstrijden in Assen werden verreden op een natte baan. In de eerste race waren er veel crashes, waar Steeman optimaal van profiteerde. De 16-jarige scoorde een mooi achtste plaats. In de tweede race was Steeman ook op weg naar een mooie klassering, toen hij halverwege de race zelf ten val kwam. De coureur was na afloop toch tevreden over zijn weekend: "Ik heb veel meters kunnen maken en veel geleerd. Een mooie achtste plaats in race één, alleen de crash in race twee was een domper."

Het werd een hele bijzondere MotoGP wedstrijd op het TT Circuit van Assen. Voor aanvang van de race begon het te regenen, maar bij de start was het droog. De coureurs gingen steeds sneller rond op een opdrogende baan, totdat het na tien ronden keihard begon te regenen en rode vlag werd gezwaaid. Er kwam vervolgens een herstart over twaalf ronden. Valentino Rossi leek met de lastige situatie het beste om te gaan en bouwde een voorsprong op. De Italiaan wilde vervolgens teveel en crashte. De verrassing van de dag was de Australiër Jack Miller, die Marc Marquez wist te verslaan. Miller won nog nooit eerder een MotoGP wedstrijd, hij stond zelfs nooit eerder op het podium. Scott Redding maakte ook goed gebruik van de omstandigheden en pakte zijn eerste podiumplaats, door als derde te finishen.
In de Moto2 klasse eindigde Sam Lowes net buiten het podium, door als vierde te finishen. De Brit wordt begeleid door de Nederlander Torleif Hartelman. Takaaki Nakagami wist zich los te rijden en won zijn eerste Grand Prix. In de Moto3 klasse was er ook al een nieuwe Grand Prix winnaar in de vorm van Francesco Bagnaia. De Italiaan won de spectaculaire Moto3 wedstrijd, waarin Bo Bendsneyder een keurige negende plaats behaalde. – foto: Henk Teerink
 

Lees ook

Verkoop oliebollen en appelflappen voor Lathumse kerk

LATHUM – Tussen Kerst en Oud en Nieuw worden in Lathum weer volop oliebollen en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.