Home / Dieren / Bospatrouille viert jubileum met boek, open dag en reünie

Bospatrouille viert jubileum met boek, open dag en reünie

DIEREN – De Bospatrouille is lang geleden ontstaan uit een indianenclubje dat drie jaar bestond en aanvankelijk zes leden telde. Geïnspireerd door Baden Powell richtte Piet Wubs, één van hen, in 1966 de huidige Bospatrouille op om zijn ideeën grootschaliger vorm te kunnen geven. Om zelfstandig en onafhankelijk te blijven heeft Bospatrouille er voor gekozen zich niet aan te sluiten bij de landelijke scouting.

Op de Bospatrouille zitten jongens in de leeftijd vanaf 8 t/m 14 jaar. Ze leren op een leuke en uitdagende manier met elkaar en met de omgeving om te gaan. Iedere zaterdagmiddag komen zij bij elkaar om vanuit het clubhuis aan de Kolonieweg in Dieren allerlei spannende en soms grensverleggende activiteiten te ondernemen. Deze activiteiten zijn zowel op het water als in het bos. Naast de clubmiddagen houden zij ieder jaar een kampweek van zeven dagen en met Hemelvaart trekken ze er drie dagen op uit. Ook worden er verschillende weekenden georganiseerd in bijvoorbeeld de Ardennen of op het Veluwemeer.

Na het tragische verongelukken enkele jaren geleden van stichter en leider Piet Wubs, is anno 2016 de leiding in handen van een vaste staf met als ondersteuning een staf ondersteuningsgroep en groepsleiders, allen afkomstig uit eigen kweekvijver en ooit zelf als jongere bij de club gekomen. Enkele honderden jongen zijn door de jaren heen voor korte of langere tijd lid geweest van Bospatrouille. Het is mooi om te zien dat, ondanks dat leden de club verlieten, vriendschappen blijven bestaan en de meeste oud-leden nog altijd spreken over het geweldige tijd bij Bospatrouille en zelfs nu op oudere leeftijd nog soms mee gaan met activiteiten.

En nu is het 2016, en bestaat Bospatrouille 50 jaar. Een mijlpaal! Daarom worden er op zaterdag 2 juli een open dag en reünie gehouden. Dit wordt gehouden bij Watersport en Recreatie de Sluis, Kanaaldijk in Spankeren. Van 12.00 tot 16.00 uur is iedereen die belangstelling heeft en eens wil kijken wat Bospatrouille voor activiteiten doet en organiseert, van harte welkom. Bij enkele activiteiten is het mogelijk zelf ook deel te nemen. Vanaf 19.00 uur volgt de reünie. Die is uitsluitend voor leden, oud-leden, familie en directe aanhang bestemd. (Aanmelden kan via Facebook: Reünie 50 jaar Bospatrouille)

Ter gelegenheid van dit 50 jarig bestaan komt er een jubileumboek uit. Met de titel: ’50 jaar Bospatrouille 74 – van Indianenclub tot Verkennersgroep’. Het telt 90 pagina’s en is een mooi naslagwerk met hierin heel veel foto’s en verhalen door de jaren heen. Het boek wordt tijdens de reünie officieel aan alle leden gepresenteerd.

Op zaterdag 9 juli is bij Boekhandel Dieren op het Callunaplein de officiële presentatie voor het publiek. Bospatrouille zal op deze dag vanaf 14.00 uur aanwezig zijn met diverse activiteiten (onder meer een GPS-spel en een robotspel), waar kinderen
(jongens en meisjes!) tussen de 8 en 14 jaar kosteloos aan kunnen deelnemen. Rond de klok 15.00 uur vindt de officiële presentatie plaats. Wie nu al interesse in het boek heeft kan inschrijven voor een gereduceerde prijs bij Boekhandel Dieren of middels een mailtje aan: contact@bospatrouille.nl.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.