Home / Doesburg / Maquette van Doesburg

Maquette van Doesburg

DOESBURG – Vorige week was weer de inmiddels beroemde haringparty van de Rotary Doesburg. Tijdens dit evenement wordt altijd geld ingezameld voor een van te voren bepaald doel. Vorig jaar was dat voor een maquette van Doesburg, uitgevoerd in brons.

De opbrengst was toen nog niet helemaal genoeg om dat te realiseren, maar dankzij diverse sponsors werd toch het benodigde bedrag bij een gehaald. De ontwerper is Marcel Blok, zilversmid in Doesburg. Na een jaar van ontwerpen, plannen en overleg met de bronsgieter, was het kunstwerk op tijd klaar om deze dag te worden onthuld burgemeester van der Meijs en de voorzitter van Rotary Doesburg. Het is een waar kunstwerk dat tot in de kleinste details klopt. Voor iedere Doesburger zeer herkenbaar en voor de bezoekers van Doesburg een prachtig object om te bekijken. De maquette staat op de Vischmarkt.
Na de onthulling werd de haringparty gehouden en ook nu werd weer geld ingezameld. Een vaatje haring werd bij opbod verkocht en de hoogste bieder was door Femke Jentink van Linco Food Systems namens enkele bedrijven in Doesburg. Zij hield echter het vaatje niet zelf maar overhandigde dit aan de Manager van Hessegracht, Renate van der Starre, die het namens de bewoners in ontvangst nam. De totale opbrengst van deze avond was 3.500 euro en zal worden besteed aan een ‘wegwijzer met afstanden’. – Foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.