Home / Spankeren / Fijn dorpsfeest in Spankeren

Fijn dorpsfeest in Spankeren

SPANKEREN – Och, aan een sompig feestterrein zijn ze inmiddels wel gewend in Spankeren. Het regent wel vaker tijdens het jaarlijkse Oranjefeest in juni. Het door Karlien Eskes gewonnen vogelschieten viel daardoor wat in het water en ook ‘s avonds was het een paar keer wat inschikken als iedereen zich in de feesttent perste om te schuilen, maar het mocht de pret beslist niet drukken. Al bij de opening door wethouder Tjebbe Vughts zat de stemming er in. En die werd alleen maar beter toen de burgemeester een Koninklijke onderscheiding kwam uitreiken aan Reiny Kersten, jarenlang bestuurslid van de Oranjevereniging. Een uitbundige optocht ging daaraan vooraf en de vrijdag werd besloten met een prima feestavond. Net als op afsluitende de zaterdag trouwens. Babbelen, bijpraten, lallen, dansen en hossen. En dat zonder wanklank. De zaterdag stond verder in het teken van de spelletjes voor de kinderen (foto) en die voor volwassenen. Het ringsteken werd vanwege de hevige regen afgelast. Maakt niet uit, doen ze dat gewoon volgend jaar wel. Het mocht de pret van een fijn dorpsfeest niet drukken. – foto: Han Uenk

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.