Home / Eerbeek / CdK maakt kennis met Brummense werkwijze

CdK maakt kennis met Brummense werkwijze

BRUMMEN / EERBEEK – Op welke wijze gaat de gemeente Brummen de uitdagingen aan die in de komende jaren op haar bordje liggen? Een vraag die als rode draad liep door het bezoek vorige week van de Commissaris van de Koning (CdK) van de provincie Gelderland, Clemens Cornielje. Na afloop van het bezoek had de commissaris een helder beeld van de Brummense werkwijze, dat op dit moment doorontwikkeld wordt onder de titel ‘Wij Werken voor Brummen’.

Vooral aan de hand van de ontwikkelingen die de afgelopen jaren spelen in het dorp Eerbeek, heeft het gemeentebestuur de Brummense werkwijze zo concreet mogelijk proberen toe te lichten. De commissaris was zichtbaar onder de indruk.

De gemeente Brummen, zo liet het college van burgemeester en wethouders tijdens een lunchbespreking bij de Eerbeekse Korenmolen weten, is klaar voor haar nieuwe rol in de samenleving. De gemeentelijke organisatie wordt op dit moment volledig ingericht op processturing en daarbij wordt maximale ingezet op samenwerking (participatie) met de samenleving. “Met een compacte, slagvaardige en ondernemende organisatie zijn we in staat om de verantwoordelijkheden van de gemeente op de best mogelijke manier waar te maken”, liet gemeentesecretaris Marcel Klos weten. “De nieuwe grondhouding van de ambtenaren is daarbij een leidend principe. `Wij werken voor Brummen`, dat is onze missie!”

Na de bespreking in De Korenmolen nam het college Cornielje mee voor een rondleiding door Eerbeek. Op het vernieuwde Stuijvenburchplein sprak de Commissaris van de Koning met Alice Weltevreden, voorzitter van de Eerbeekse ondernemersvereniging. Zij schetste het belang van een levendig dorpshart voor ondernemers, inwoners en ook de toerist.
Ook bracht de commissaris een bezoek aan Eerbeekse Enk, waar directeur Marco de Wilde van Sprengenland Wonen Cornielje meenam in de opgave waarvoor de Eerbeekse woningstichting staat, als het gaat om het vernieuwen van (huurwoningen in) deze wijk.
Tot slot van de rondleiding bracht de commissaris een bezoek aan papierfabriek DS Smith. Het belang van een goed functionerende industrie voor Eerbeek werd door general manager Rogier Gerritsen over het voetlicht gebracht. Ook ging hij in op het project Duurzaam Water van het bedrijf Industriewater Eerbeek en ook vertelde Gerritsen over de mogelijke invulling van het Burgersterrein met een logistiek centrum.

Het laatste onderdeel van het werkbezoek was een ontmoeting met de gemeenteraad, in het gemeentehuis in Brummen. Op de agenda van deze bijzondere raadsvergadering stonden enkele interessante thema’s die in de gemeente Brummen actueel zijn. Zo werden informatie en ideeën uitgewisseld over mogelijkheden van (inter)gemeentelijke samenwerking, het versterken van inspanningen gericht op een duurzame samenleving, toekomstbestendige infrastructuur en het belang van goede afstemming over mogelijkheden woningbouw in de gemeente Brummen en de regio. De commissaris adviseerde de gemeenteraad voort te werken aan de financiële degelijkheid, samen te werken met andere gemeenten en goed het belang van de samenleving voor ogen te houden. Dat er in de komende tijd op diverse gebieden ferm spijkers met koppen geslagen moeten symboliseerde burgemeester Van Hedel bij afsluiting van de raadsvergadering, door Cornielje een grote kartonnen (vergader)hamer te overhandigen. Speciaal ontwikkeld door de innovatieve papierindustrie in Eerbeek.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.