Home / Dieren / Gelderse Jaarmarkt op en rond winkelcentrum Dieren

Gelderse Jaarmarkt op en rond winkelcentrum Dieren

DIEREN – Met de jaarlijks terugkerende Gelderse Jaarmarkt bruist het zaterdag 2 juli in het centrum van Dieren. Voetbalvereniging Dieren houdt traditiegetrouw iedere eerste zaterdag van juli een Gelderse jaarmarkt.

Net zoals de voorafgaande 41 edities zullen vast en zeker vele Dierenaren en dagjesmensen de jaarmarkt bezoeken. Mensen komen af op de ruim 180 kramen met een variatie van artikelen, lekker eten en gezellige muziek. Ook de winkeliers van het winkelcentrum Dieren verlenen medewerking en staan met een extra kraam en/of hebben hun deuren gastvrij en wagenwijd opengesteld.
De Gelderse Jaarmarkt is een begrip geworden in Dieren en omgeving. Natuurlijk lopen de bezoekers nieuwsgierig langs de kramen waar zij terechtkunnen voor onder meer kleding, strandmode, sieraden, hobby-artikelen, speelgoed, Afrikaanse kunst en huishoudelijke artikelen. Ook even gezellig bijpraten met dorpsgenoten die je al weer een tijdje niet hebt gezien, hoort zeker bij het bezoeken van de Gelderse Jaarmarkt. De horeca op het plein bij de beren is een gezellige ontmoetingsplek om wat langer te blijven hangen. Lekker eten, drinken en muziek helpen daar bij.
Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht: zij kunnen doelschieten, er is een pannaveldje, een draaimolen en er is een kraam om door schmink met een andere toet de rest van de dag vrolijk verder te gaan.
De muziek wordt verzorgd door Groove on the roof en door Funky Soul & Discoshow. Zij zijn te horen en te beluisteren vanaf 13.30 uur.
Oude ambachten, verspreid over de markt, maken het compleet: pottenbakkers, mandenvlechters, kralenbreiers, houtdraaiers, glasgraveerders, kaasmakers en klompenmakers zullen de bezoekers ongetwijfeld uitdagen even halt te laten houden bij hun kraam. Zelfs de keurig opgepoetste oude tractoren mogen even aangeraakt worden.
Voetbalvereniging Dieren zorgt ervoor dat de vroege bezoekers al vanaf 09.00 uur langs de kramen kunnen lopen. Dit kan over de Wilhelminaweg, het Calluna winkelcentrum, Diderna en de Piersonstraat. Parkeren is geen probleem op het Ericaplein en achter de sporthal en bibliotheek zijn ook gratis parkeerplekken. Voetbalvereniging Dieren maakt deze Gelderse Jaarmarkt mogelijk in samenwerking met Winkelcentrum Dieren.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.