Home / Rheden / Merel Wiggers doneert vlecht

Merel Wiggers doneert vlecht

RHEDEN – Merel Wiggers (6) uit Rheden heeft bijna drie jaar lang gespaard voor een vlecht van 30 centimeter lang. Afgelopen zaterdag deed zij iets heel bijzonders. Zij liet haar vlecht afknippen bij Ami Kappers en doneerde haar lange haren aan Stichting Haarwensen. Merel hoopt met haar actie anderen te inspireren hetzelfde te doen.

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met achttien jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.
Haarwensen wil deze kinderen de keuze bieden uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan de Stichting geschonken. Door te werken met onbehandeld haar kunnen zij de mooiste pruiken aan de kinderen schenken. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.haarwensen.nl.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.