Home / Spankeren / Lintje voor Reiny Kersten

Lintje voor Reiny Kersten

SPANKEREN – Een verrassing tijdens de opening van de Oranjefeesten, vrijdag in Spankeren. Daar ontving Reiny Kersten van de organiserende Oranjevereniging Spankeren namelijk een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Petra van Wingerden.

Reiny Kersten is, zo zei de burgemeester, een actieve vrijwilliger binnen de Spankerense gemeenschap. Met name voor de Oranjevereniging en Accordeonvereniging Aeolus. Sinds 1983 is ze lid van Oranjevereniging Spankeren en vanaf 1988 bekleedde zij de functie van secretaris. Tijdens de jaarvergadering in maart heeft ze haar functie in het dagelijks bestuur neergelegd, met pijn in het hart. In 1995 werd Reiny secretaris en penningmeester van de Bond van Oranjeverenigingen gemeente Rheden.
Met evenveel inzet was zij secretaris van accordeonvereniging Aeolus. Naast het reguliere secretariaatswerk is zij de drijvende kracht achter allerlei activiteiten die de vereniging extra inkomsten bezorgen. Reiny is bijzonder betrokken bij het wel en wee van de inwoners van Spankeren. Meer dan genoeg reden voor de Koning om haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.