Home / Dieren / Nieuwe werkzaamheden op en rond Harderwijkerweg Dieren

Nieuwe werkzaamheden op en rond Harderwijkerweg Dieren

DIEREN – Op maandag 27 juni start de provincie Gelderland met het aanpassen van de fietsoversteek op de Harderwijkerweg in Dieren. Het werk neemt circa drie weken in beslag. De oversteek wordt breder, het fietspad krijgt een passender profiel en de scheiding tussen fietspad en rijbaan krijgt meer nadruk. Tijdens de werkzaamheden wordt het fietsverkeer omgeleid via de Koningin Julianalaan.

Automobilisten komende vanuit het noorden worden alleen in de laatste werkweek, tussen 11 en 15 juli, omgeleid via de Imboslaan, Kanaalweg en de N348. Autoverkeer in zuidelijke richting kan er gewoon door. De verbeterde fietsoversteek wordt naar verwachting medio juli in gebruik genomen.

Op diezelfde dag start de Combinatie Traverse Dieren met het aanbrengen van een ‘proefwand’. De wand moet aantonen dat de grondkerende constructie tot een bepaalde diepte kan worden gebracht, ten opzichte van de huidige bodemopbouw. Daarna worden metingen verricht. Daar moet uit blijken dat de wand ook aan de voorgeschreven grens- en toetswaarden voor trillingen richting omgeving voldoet. De proefwand brengen ze aan op het terrein van het voormalige Shell tankstation, op de hoek Harderwijkerweg en de Burg. de Bruinstraat. Er komt een imposante machine te staan (de zogenaamde CSM machine) en een silo waarin het cement wordt opgeslagen.

Om het werk uit te kunnen voeren stelt de provincie vanaf maandag 27 juni wat kleine verkeersmaatregelen in. Dinsdag 28 juni is gereserveerd voor het inrijden van de stelling. De feitelijke proef staat vanaf woensdag 29 juni gepland en duurt enkele dagen. Hierna wordt de stelling weer afgevoerd. De Combinatie Traverse Dieren gaat vervolgens aan de slag met de resultaten van de metingen.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.