Home / Brummen / Lenie Doornink kegelt al 65 jaar bij Wat Maak Ie Noe

Lenie Doornink kegelt al 65 jaar bij Wat Maak Ie Noe

BRUMMEN – Het 65-jarig jubileum dat de gemengde kegelclub Wat Maak Ie Noe, op 16 juni in zijn vaste standplaats Concordia vierde, had een bijzonder tintje. Lenie Doornink, lid en tevens erelid van de club, is er van het prille begin bij. Samen met Abel Reitsma en Roel Timmer richtte zij de club op 14 juni 1951 op. Lenie vierde dus haar 65-jarig jubileum als kegelaarster. Reden genoeg om haar in het zonnetje te zetten.

Clubvoorzitter Rietje Wechgelaer loofde Lenie’s inzet. “Zij is op de vaste donderdagavonden praktisch altijd aanwezig en gooit dan trouw haar balletjes”, aldus de voorzitter. Lenie mocht dan ook de ‘gouden kegel’ in ontvangst nemen, samen met een fraai boeket. Als verrassing voor Lenie maakte ook burgemeester Alex van Hedel zijn opwachting, om haar namens de gemeente Brummen te feliciteren. Ook deze felicitatie ging gepaard met een boeket. Harry Timmer, de eigenaar van Concordia, vertelde dat er nóg een jubileum te vieren was. “Precies vijftig jaar geleden gingen we over naar een geautomatiseerd systeem om de ballen na iedere worp terug te laten komen”, vertelde hij. “Dat was een enorme verbetering”.
De avond werd voortgezet met een heerlijk koud en warm buffet. En natuurlijk werd er ook volop gekegeld! De volgende dag werd het feest voortgezet. De club maakte een uitstapje naar de kunst- en sierglasblazerij in het Gelderse Laren. Daar werd uitgebreid ingegaan op de edele kunst van het glasblazen. Een heerlijk diner in Vorden vormde het sluitstuk van het 65-jarig jubileum van Wat Maak Ie Noe. De naam van de club is overigens spontaan ontstaan. In de beginfase gooide een van de leden enorm slecht, hetgeen een medespeler de uitspraak ontlokte ‘wat maak-ie noe?’ De clubnaam was daarmee geboren.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.