Home / Velp / Titus Brandsma in Velp behaalt de Zilveren Vlag

Titus Brandsma in Velp behaalt de Zilveren Vlag

VELP – Titus Brandsma heeft het duurzaamheidscertificaat van Eco-Schools, de Zilveren Vlag, behaald. Daarmee laat de school in Velp zien dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Leerlingen van de milieucommissie hebben eco-scans ingevuld om in kaart te brengen hoe de school met duurzaamheid omgaat.

Daar hoort niet alleen bij dat er steeds minder energie wordt verbruikt (een daling van 17% gas en elektriciteit is al behaald), maar dat duurzaamheid overal zichtbaar is. Voor de Zilveren Vlag is ook belangrijk dat thema’s als afval, gezondheid, energie, de effecten van duurzaamheid op de maatschappij en onze wereld terugkeren in het onderwijsprogramma. Ook dat bleek veelvuldig te gebeuren. Zowel in de lessen als in speciale projecten. Een speerpunt van de school is (gescheiden) afval. Mede op initiatief van directeur Dick Helders heeft de school een aantal afvalbakken van de gemeente Rheden geadopteerd.

Titus Brandsma is een UNESCO-school. Dat is de reden dat de school zich ook heeft aangesloten bij Eco-Schools. Eco-Schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd doen er ruim 46.000 in 58 landen aan mee. In Nederland zijn er 63 Eco-Schools in het voortgezet onderwijs. In Gelderland zijn er nog maar twee scholen met een Zilveren Vlag. Titus Brandsma streeft er naar om volgend jaar de eerste school in Gelderland te zijn met de Groene Vlag als hoogste predicaat voor duurzame scholen.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.