Home / Bronckhorst / Bart Drewes nieuwe gemeente-secretaris Bronckhorst

Bart Drewes nieuwe gemeente-secretaris Bronckhorst

BRONCKHORST – Bart Drewes (35) wordt per 5 september benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Bronckhorst. Hij volgt daarmee Arne van Hout op, die gemeentesecretaris van Nijmegen werd. Drewes is als gemeentesecretaris de eerste adviseur van burgemeester en wethouders en tevens algemeen directeur van de gemeente.

Zijn huidige werkgever is de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Den Haag. Als afdelingshoofd van het expertisecentrum Informatiebeleid, houdt Drewes zich bezig met belangenbehartiging, beleidsontwikkeling en bestuurlijke standpuntbepaling. In de jaren daarvoor werkte hij in verschillende beleidsfuncties bij de ministeries van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Bart Drewes: “Werken in en voor Bronckhorst voelt als thuiskomen. Ik ken de streek goed, heb er veel tijd doorgebracht in mijn jeugd. Het was mijn wens om weer terug te keren naar het oosten van het land. Bronckhorst ken ik als een krachtige, vernieuwende en professionele gemeente. Dat moet uiteraard zo blijven, dus ik zal me vooral inzetten op de doorontwikkeling van de huidige koers. Een ander aandachtspunt zal de regionale samenwerking zijn.”
5 September is de eerste werkdag voor de nieuwe gemeentesecretaris. De komende tijd gebruikt het gezin Drewes om te verhuizen naar Arnhem.
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.