Home / Velp / Zomerexpositie in Art Gallery O-68

Zomerexpositie in Art Gallery O-68

VELP – Tijdens de zomermaanden van 14 juni tot en met 26 augustus is Art Gallery O-68 in Velp alleen open op afspraak. Er wordt werk getoond van zes kunstenaars.

De jonge Israëlische kunstenares Dovrat Amsily-Barak woont in de buurt van Tel Aviv Zij is gefascineerd is door het oude Europa, bijvoorbeeld het Europa van Vermeer. Dat is in haar geënsceneerde foto’s goed te zien, vooral door het natuurlijke licht, komend van één kant. In de serie aanwezig in Velp Family Hallucination toont zij alledaagse huiselijke taferelen.

“Ik ben niet zozeer bezig met de kleur of de compositie, maar eigenlijk gaat het bij mij meer om het geheel. Ik laat de dingen dan ook op me inwerken en werk nooit ter plaatse, maar neem de impressies en emoties mee naar de discipline van mijn atelier in Eindhoven”, zegt Theo Kuijpers in een interview in het tijdschrift Collect, september 2015. “Daar componeer ik mijn herinneringen dan op het doek, als sublimaties van het eenmaal beleefde. Mijn indrukken sla ik op in de ‘grijze massa’. Na een paar maanden komt er een soort sfeer naar boven en dan heb ik houvast. Van daaruit start ik”.

Eerder dit jaar had Mar een grote expositie in museum Jan van de Togt in Amstelveen, samen met vroege werken van Corneille, die een goede vriend en inspiratiebron was voor deze talentvolle kunstenaar. Haar latere werk, zoals het werk hier afgebeeld, is abstracter dan het werk uit de jaren ‘90. Ze ging duidelijk een andere richting op dan Corneille. De kleuren blijven fauvistisch, uitgesproken.

Een nieuwe ontwikkeling bij Marena Seeling zijn de wandvormen. Deze komen evident voort uit haar olieverfschilderijen met abstracties van het technisch bebouwde landschap, die ook altijd diepte laten zien. De wandvormen zijn plat maar doen zich voor als drie-dimensionaal. Door het zeer nauwkeurig schilderen van de vormen en ook de schaduwen wordt die 3-d illusie bereikt: een ‘trompe-l’oeil’.

Beeldhouwer Jan Pater werkt tweemaal per jaar in Pietrasanta in Studio Sem, de beroemde studio in Italië waar ook Henry Moore, César Baldaccini en Joan Miró hun beelden hebben gemaakt. Tegenwoordig zijn daar onder andere Knut Steen, Barry Flanagan en Damien Hirst te vinden. Pater zoekt daar de stenen uit en maakt de ruwe beelden die hij verder afwerkt in zijn atelier in de duinen in Nederland. Paters’ fascinatie is de menselijke tors.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.