Home / Brummen / Nieuw koor voor Brummen

Nieuw koor voor Brummen

BRUMMEN – Voor de derde keer heeft Diny van Engeland het initiatief genomen voor de oprichting van een nieuw koor. Van twee andere met succes opgerichte Brummense koren, Lichtgewicht koor Ludiek en Vrouwenkoor Chic & Shanty, nam zij ook het initiatief en zij was daarvan tevens medeoprichter. Bij beide koren heeft zij met plezier gezongen en bestuursfuncties vervuld. Bij het tweede koor was zij secretaris, webdesigner, verzorgde het ledenbestand en zat in de muziekcommissie. Haar eerste koorervaring deed ze op bij Popkoor Back Corner in Warnsveld, waarbij ze behalve het vervullen van een meerjarige bestuursfunctie met veel plezier heeft meegezongen. Diny is nu weer toe aan een nieuwe uitdaging en heeft het concept voor het nieuwe koor klaar liggen om na de vakantie op donderdag 1 september hiermee van start te gaan.

Daarbij heeft zij Anja Luyt als dirigent weten te strikken. Anja is een zeer gedreven dirigent met een meerjarige dirigentenopleiding en bekend in het Brummense korengebeuren. Zij heeft met succes Shantykoor De IJsselboei onder haar hoede gehad en Vrouwenkoor Chic & Shanty van een laagdrempelig koor in vijf jaar tijd tot een behoorlijk niveau weten te brengen. Tevens is zij nu dirigent van het koor Eigenwieze in Raalte en zij zingt zelf al vele jaren in het sextet De Notru Damus uit Deventer. De kracht van Anja is mensen te stimuleren en te enthousiasmeren om een koor op een hoger plan te brengen zonder het plezier van het samen zingen en de gezelligheid uit het oog te verliezen.
Het is erg leuk om samen te zingen en muziek te maken in een gezellige en ontspannen sfeer waar men zich prettig voelt, dat is het uitgangspunt van dit nieuwe koor. Voor iedereen die weleens gedacht heeft: dat lijkt me erg leuk om in een gezellig koor te zingen, is dit misschien net dat duwtje in de rug om de stap te wagen.
Donderdag 1 september om 20.00 uur is er een open kennismaking / repetitieavond waar iedereen die geïnteresseerd is, van harte welkom is om vrijblijvend de sfeer te proeven van het concept van dit nieuwe koor. De kennismaking vindt plaats in de Vroolijke Frans in Broek, Brummen.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.