Home / Rheden / Muziek en gezelligheid op Rhedense Dweildag

Muziek en gezelligheid op Rhedense Dweildag

RHEDEN – De Rhedense Dweildag belooft zondagmiddag vanaf 13.00 uur weer een geweldige happening te worden. Volgens voorzitter Anne Bruger zijn alle ingrediënten daarvoor aanwezig: zes verschillende orkesten zullen zorgen voor een spetterend geheel, met muziek, show in allerlei vormen, maar vooral veel gezelligheid. De opening wordt verricht door wethouder Ronald Haverkamp.

Ze hebben natuurlijk een prachtige A-locatie op het meester B. van Leeuwenplein en als organisatie kunnen ze daar heel gelukkig mee zijn. Carnavalsvereniging De Heiknüüters en Dweilorkest 94½ organiseren het evenement in samenwerking met Partycentrum Ons Huis. En dat al voor de 18e keer.

Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om een aantal enthousiaste orkesten naar Rheden te halen. Uit het Betuwse Dreumel komt Dweilorkest Noot Zat. Zij komen voor de tweede maal naar Rheden en hebben de vorige keer het publiek laten genieten van hun uitgebreide repertoire. De in de zeer wijde omgeving bekende Duitekluiters komen met heel veel plezier alweer voor de zesde keer naar Rheden. Plezier voert de boventoon bij dit orkest, dus succes verzekerd met dit Arnhemse gezelschap. Ook uit de Betuwe komt Dweilorkest Bar Wah uit Ewijk en zij hebben humor en plezier in het muziek maken hoog in het vaandel staan. En dat zijn natuurlijk de ingrediënten waarom men naar De Rhedense Dweildag gaat. De Dwaze Dweilbende komt voor de zevende maal uit Apeldoorn naar De Rhedense Dweildag. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is om het publiek te vermaken en er zelf plezier in te houden. Vanuit Warnsveld zijn de muzikanten van De Pretband voor de eerste maal present en zij weten van elk optreden weer een feestje te maken. Dus dat moet goedkomen in Rheden. Swingend, muzikaal en enthousiast, zijn de mensen van mede organisator Dweilorkest 94½ uit Rheden. Het orkest dat al 22 jaar bestaat zal er alles aan doen om hun reputatie waar te maken.

De Rhedense Dweildag is een gezinsevenement bij uitstek. De ouders kunnen al dan niet onder het genot van een drankje genieten van gezellig muzikaal schouwspel en de kinderen kunnen gratis genieten van de draaimolen of springkussen.
"Dit gratis vermaak kan alleen plaatsvinden dankzij de financiële ondersteuning van de sponsoren en de vele adverteerders die ons door de jaren heen steunen", aldus voorzitter Anne Bruger. "U als bezoeker kunt iets terug doen door te kopen bij onze sponsoren en adverteerders. Als u bij hen blijft kopen kunnen zij ons blijven steunen! Wij bedanken hen voor de ondersteuning!"

‘Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan!’ Dit gezegde is door de organisatie, die naast Anne Bruger bestaat uit Willem Eeltink, Jan Jansen en Peter Oosterwegel, altijd al ter harte genomen. Ieder jaar zijn er kleine veranderingen, voor de buitenwereld vaak onopvallend, maar voor de betrokkenen vaak belangrijk. Briger: "Een voorbeeld ervan is dat we onze sponsoren wat anders presenteren; dit jaar als eenheid op de voorpagina. Het is traditie dat de deelnemende orkesten weer gaan strijden om de Strijland publieksprijs. "
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.