Home / Hall / Swingend slot D.E.S. in de les

Swingend slot D.E.S. in de les

HALL – Onlangs werd de eindpresentatie gehouden van D.E.S. in de les, dit is een muziekproject dat door de Hallse muziekvereniging Door Eendracht Sterk (D.E.S.) wordt aangeboden aan de leerlingen van groep vier tot en met zes van basisschool de Vossestaart in Hall.

Tijdens dit project krijgen de leerlingen tien muzieklessen van een uur om op die manier kennis te maken met muziek. De eerste les wordt klassikaal gegeven en daarbij zijn alle docenten aanwezig, hierna wordt de klas in drie groepjes verdeeld en iedere groep krijgt daarna drie lessen op saxofoon, verzorgd door docent Edgar Lutke, drie lessen op koper blaasinstrumenten, verzorgd door docente Liesbeth Vernout en drie slagwerklessen verzorgd door docent Geert-Jan Dijkerman. Tijdens deze lessen maken de leerlingen kennis met de verschillende instrumentgroepen van een fanfare en leren ze de grondbeginselen van het bespelen ervan.
Tijdens de slotpresentatie lieten de leerlingen horen wat ze in slechts drie lessen hebben geleerd. Onder de bezielende leiding van de drie docenten werd het een meer dan swingende avond waarbij het enthousiasme er van af drop. Tussendoor brachten het leerlingen orkest en de slagwerkgroep van D.E.S. ook nog een aantal nummers ten gehore om aan de kinderen en het aanwezige publiek te tonen wat het spelen in orkestverband nu precies betekent.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.