Home / De Steeg / Cheques roze fietsen uitgedeeld

Cheques roze fietsen uitgedeeld

DE STEEG – Tijdens de Giro d’Italia was de doorkomstroute in de gemeente Rheden feestelijk aangekleed met 150 roze fietsen. De fietsen waren mooi om de route mee aan te kleden, maar zijn absoluut niet geschikt om op te fietsen. Na vele vragen van inwoners over de bestemming van de roze fietsen besloot de gemeente direct na de Giro een poll op hun Facebookpagina uit te zetten waar inwoners konden aangeven wat de bestemming van deze fietsen moest gaan worden.

Er werd massaal gekozen om de fietsen als oud ijzer aan te bieden en de opbrengst daarvan te doneren aan Posbank6x6 ten gunste van KWF Kankerbestrijding. De Spelerij uit Dieren bleek de roze fietsen ook graag te willen hebben. Zij organiseren namelijk de Schrootstrijd, een teambuildingsactiviteit voor bedrijven. Als tegenprestatie voor de fietsen bood de Spelerij veel meer dan de oud ijzer prijs. Dit betekende aanvankelijk een donatie van 500 euro aan Posbank 6×6. Maar de Spelerij wilde nog een donatie doen en stelde wethouder Ronald Haverkamp voor ook 500 euro te doneren aan Sportinstuif Gehandicapten Rheden. Een mooi initiatief waar Ronald Haverkamp geen nee tegen kon zeggen.
Maandag 20 juni hebben Ronald Haverkamp namens de gemeente Rheden en directeur Matthijs Spanbroek van De Spelerij dan ook twee cheques met ieder een waarde van 500 euro uitgereikt aan voorzitter Marco Postma van Posbank 6×6 en Albert Pirenc van Sportinstuif Gehandicapten Rheden. Zij bedankten de gemeente en de Spelerij voor de donatie.

Marco Postma: “Een mooie opbrengst en bestemming van de roze fietsen als donatie aan het KWF. Posbank 6×6 neemt jaarlijks deel aan het wielerevenement Alpe d’HuZes waarbij deelnemers individueel of in teamverband zes keer op een dag de Alpe d’Huez in Frankrijk beklimmen en organiseert zelf sinds 2011 het evenement Posbank 6×6. Dit evenement is vergelijkbaar met Alpe d’HuZes maar dan 36 maal de Posbank op met als doel geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.”
Albert Pirenc: “Ook wij zijn blij met deze donatie, een mooi bedrag dat wordt gebruikt voor de aanschaf van extra sporttoestellen. Sportinstuif Gehandicapten Rheden organiseert al ruim 30 jaar iedere zaterdagochtend een sportinstuif voor mensen met een verstandelijke beperking in Sporthal Theotorne in Dieren. De deelnemers kunnen onder deskundige leiding een op hun niveau en voorkeur afgestemd programma afwerken. Meestal vinden de activiteiten plaats in de sporthal, maar soms wordt er gewandeld of een spel gedaan in de bossen. De stichting werkt met vrijwilligers.”
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.