Home / Velp / Samen actief met AZC-bewoners

Samen actief met AZC-bewoners

VELP – Diverse bewoners van het AZC aan de Broekstraat te Velp vinden het fantastisch om Nederlanders te ontmoeten om samen iets te ondernemen. Het Loket Vrijwilligerswerk van Radar Uitvoering ondersteunt hen bij het contact met dorpsgenoten.

Veel AZC-bewoners willen het liefst zo snel mogelijk de Nederlandse taal kunnen spreken. Het ontmoeten van Nederlanders helpt hen daarbij. Door samen actief te zijn gaat het gesprek ook makkelijker. “We hebben aan de AZC-bewoners gevraagd wat ze graag willen ondernemen”, vertelt Maud van Braam, participatiecoach vrijwilligerswerk bij Radar Uitvoering. “De meesten van hen willen mensen buiten het AZC leren kennen. Door naar hobby’s te vragen zijn er leuke suggesties door henzelf benoemd.” Van Braam hoopt dat er matches gemaakt kunnen worden tussen de vluchtelingen en inwoners uit de gemeente Rheden. Zij bemant iedere woensdagochtend het Infopunt in buurthuis De Poort in Velp waar mensen terecht kunnen voor vragen over vrijwilligerswerk of voor het doen van activiteiten. Ook AZC-bewoners bezoeken regelmatig deze ochtenden.

“Enkelen houden van schaken, wie wil met ze schaken en beschikt over een schaakbord?”, vraagt Van Braam. “Zij willen hun activiteiten het liefst buiten het AZC verrichten. Er is een groepje actieve bewoners die wil fitnessen.” Geld voor een abonnement bij een fitnesscentrum is er niet. Vandaar de vraag naar fitnessapparatuur die thuis niet meer wordt gebruikt. Yoga-matjes, gewichten, buikspierbankje, hometrainer en steps zijn welkom. “Een geschikte ruimte gaan we vinden.”
Andere vragen: wie wil één of twee personen helpen de weg te vinden op het Nederlandse internet? Wie is handig met fietsen en vindt het leuk met hen samen deze te repareren?

Mensen die wat willen betekenen voor bovenstaande activiteiten kunnen contact opnemen met Maud van Braam, mail: MvBraam@radaruitvoering.nl bellen kan ook: 06 115 946 70 of het aanmeldformulier invullen via de website www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/rheden Binnenlopen bij een van drie infopunten kan ook op de woensdagochtenden in buurthuis de Poort, woensdagmiddagen in Dorpshuis Willem de Zwijger te Rheden en op de vrijdagochtenden in mfc De Oase te Dieren.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.