Home / Rheden / Koetshuis Heuven neemt afscheid van Wim en Geertje Jansen

Koetshuis Heuven neemt afscheid van Wim en Geertje Jansen

RHEDEN – Na ruim 40 toegewijde jaren voor het koetshuis Heuven aan de Heuvenseweg in Rheden, neemt het echtpaar Jansen afscheid. Het is mooi geweest, vinden ze en nu kunnen ze eindelijk gaan genieten van hun welverdiende vrije tijd. Al deze jaren hebben zij vele werkzaamheden verricht voor juffrouw Würfbain en later voor de Stichting Würfbain’s Hof.

Aan de voet van de Posbank ligt het landgoed Heuven. Het landgoed was al bekend in de veertiende eeuw en heette toen ‘Goet thoe Hoeven’. Eind 19e eeuw toverde de Amsterdamse bankier Würfbain het, samen met aangrenzende gronden, over tot een romantische buitenplaats met een parkbos met zeldzame bomen, een landhuis, verschillende bijgebouwen akkers, weiden en boerderijen en dit alles op een voor Nederland unieke locatie.

Een belangrijk onderdeel van het landgoed is het Koetshuis. Vele wandelaars zullen het statige pand menig maal zijn gepasseerd, zonder te weten wat er schuil gaat achter die imposante deuren van het koetshuis. Naast het gebruik door de stichting zelf, is er de mogelijkheid om je voor één dag de bewoner te voelen van dit authentieke pand in het bos. Vele memorabele gebeurtenissen, bedrijfsdagen, vergaderingen of ‘zomaar een feestje’ zijn er al gevierd. En dit alles werd altijd zorgzaam begeleid door Wim en Geertje Jansen. In de tijden dat Juffrouw Würfbain nog zelf op het landgoed woonde, hebben zij voor haar ook veel werk verricht. Wim vertelt er mooie verhalen over in het onlangs verschenen boek ‘Geschiedenis in Verhalen’ van Gelders Arcadië.
Nu vinden ze het tijd om hun werk neer te leggen. Hoewel het bestuur dit uiteraard betreurt, is het wel heel begrijpelijk dat de Jansens nu‘met pensioen willen gaan. Maar stil zitten is er nog niet bij. Ze hebben allebei nog genoeg hobby’s die de dagen vullen.

De beheer van het koetshuis wordt met veel plezier overgenomen door hun opvolger Elise de Man, die ook al jaren nauw betrokken is bij het Koetshuis Heuven. Meer informatie over het koetshuis is te vinden op www.koetshuisheuven.nl.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.