Home / Loenen / Zwoegen voor Rens

Zwoegen voor Rens

LOENEN – Het Loenense team Fietsen voor Rens kijkt met grote voldoening terug op hun geleverde prestatie. Op 11 juni beklommen zij de 1912 meter hoge Mont Ventoux. Samen leverden zij een grootse prestatie voor het goede doel: de Stichting Join4energie. Zij steunden hiermee deze stichting in de strijd tegen energiestofwisselingziekten.

In Loenen woont de familie Heijenk. Arno en Irma hebben een zoon Rens, die lijdt aan een stofwisselingsziekte. Om deze ziekte te bestrijden is veel geld nodig. Er zijn al goede vorderingen gemaakt en de hoop bestaat dat binnen afzienbare tijd (mogelijk in 2018) ook mensen nieuwe medicijnen kunnen gebruiken. Enkele jaren geleden richtte het echtpaar Heijenk een stichting op om gelden bij te krijgen om de ontwikkeling van het bestrijden van deze ziekte mogelijk te maken. Zij kregen hiervoor veel steun van bedrijven, vrienden, familie en bekenden.

Al enige jaren wordt de Challenge Mont Ventoux georganiseerd. Fietsers, mountainbikers, hardlopers en wandelaars gaan deze berg beklimmen met als doel veel geld te verdienen voor de stichting. Dit jaar werd dat evenement voor de zevende keer gehouden. Arno Heijenk deed al drie keer mee en verzamelde dit jaar een groep Fietsen voor Rens om zich heen, die zich graag voor dit goede doel willen inzetten. Lieske Koekkoek – Bos (38 jaar) is één van hen, die voor de eerste keer meedeed. Zij is wel een sportieve meid, maar om een route van 21 km. tegen de berg van 1912 meter hoogte te beklimmen is geen kleinigheid. Vorig jaar kwam zij met Arno in contact tijdens de Koningsspelen op school, waar ook een actie was voor Rens. Zij werd zo gegrepen door dit goede doel dat zij zich voornam ook mee te doen. Lieske: “Ik heb vijf gezonde kinderen. Een rijk bezit. Ik sport graag en wil me daarom graag inzetten voor de kinderen die lijden aan deze ziekte. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je moet niet alleen veel trainen om deze prestatie te kunnen leveren, maar om mee te doen moet je als deelnemer ook een bedrag van duizend euro meebrengen. En dat is een forse opgave.”

De Loenense zette allerlei acties op en wist het geld bij elkaar te verdienen. Een lopathon, een statiegeldactie en nog veel meer. Tussendoor moest ook nog flink getraind worden voor deze zware beklimming van deze steile Franse berg. Soms zelfs twaalf procent. Dit vergt een flink uithoudingsvermogen. Lieske: “We menen hier dat de Posbank al heel wat is, maar deze berg vergt heel, heel wat meer. Het was wel zwoegen, maar je wilt door als je denkt aan die kinderen waarvoor we het allemaal doen. En het is me achteraf toch wel mee gevallen. Ik had me op het zwaarste voorbereid. Met ons team hebben we het allemaal kunnen volbrengen. Prachtig als je dit met elkaar kunt volbrengen.”

Arno Heijenk (46 jaar) deed voor de vierde keer mee en ondervond ook nu weer de dankbaarheid en blijdschap als men ziet dat men deze prestaties heeft geleverd. Heijenk heeft vele bronnen aangeboord om gelden bijeen te krijgen. Onlangs kreeg de stichting een mooie gift van Smurfit Kappa. Het Loenense team bracht daardoor maar liefst een bedrag bijeen van ruim 40.000 euro! Heijenk: ”Prachtig dat we zoveel steun krijgen voor de stichting. Het is hartverwarmend dat men zich hiervoor in wil zetten. Ook van mensen buiten onze families. Er is erg veel geld nodig om de nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Gelukkig worden er vorderingen geboekt.” Met elkaar verdienden de 172 deelnemers uit het gehele land een bedrag van maar liefst 343.072 euro voor Join4energie.

Lieske heeft zich voorgenomen volgend jaar weer mee te doen aan deze prestatietocht: “Ik ben erg getroffen door de grote saamhorigheid tussen alle mensen die bezig zijn met deze beklimming. Graag doe ik volgend jaar weer mee, Dat is gauw gezegd, maar er komt heel wat bij kijken. Ik moet het geld weer bij elkaar zien te sprokkelen, veel trainen en daarbij heb ik natuurlijk mijn gezin van vijf kinderen en mijn baan als accountmanager. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. De voldoening dat je dit hebt gehaald voor dit goede doel is het dubbel en dwars waard!”

foto:
Het Loenense team: Arno Heijenk, Richard Rensink, Lieske Koekkoek (tweede van rechts), Joris ten Dam en Nienke Rensink op de top van de Mont Ventoux.

 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.