Home / Rheden / Veilig op de fiets

Veilig op de fiets

RHEDEN – De kinderen uit groep acht van basisschool de Rheder Enk uit Rheden hebben op vrijdag 17 juni van Veilig Verkeer Nederland een verkeersvoorlichting gehad over de gevaren van het gebruik van smartphones in het verkeer. Het motto van de les was Aandacht op de weg. Het gebruik van de smartphone op de fiets leidt tot een 40 procent grotere kans op een verkeersongeval. Volgens inschattingen van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid speelt smartphonegebruik een rol bij één op de vijf fietsongelukken waarbij jongeren betrokken zijn. Genoeg reden voor VVN om samen met de Rheder Enk hier aandacht aan te geven.

Tijdens de les is samen met de kinderen gekeken naar de gevaren die ontstaan door het gebruik van de smartphone tijdens het fietsen. De kinderen konden ervaren wat afleiding met je doet. Zij hebben samen oplossingen bedacht en afspraken gemaakt. Enkele van deze afspraken zijn geselecteerd en op een Safetydeal geschreven. Deze hebben de kinderen samen met wethouder Ronald Haverkamp ondertekend en in de klas opgehangen.

De Fietsmodus-app verleidt jongeren om tijdens het fietsen hun smartphone niet te gebruiken. Door tijdens het fietsen de app aan te zetten maak je kans op prijzen. Het maakt hierbij niet uit of je veel of weinig fiets per dag, omdat de app werkt met een maximale dagscore. Die kun je bereiken in één rit of in meerdere ritten op een dag. Bij zes keer de maximale dagscore maak je al kans op een bioscoopkaartje, bij twaalf keer op een speakerboxje en bij achttien keer op een trendy fiets. Er zijn het hele jaar prijzen beschikbaar. De app is te downloaden via www.fietsmodus.nl.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.