Home / Rheden / Schapen weer uit de jas

Schapen weer uit de jas

RHEDEN – Met belangstelling wordt het werk van de scheerders gadegeslagen door het publiek. In het centrum van het dorp werd de Rhedense kudde zaterdag uit de warme jassen geholpen.

Het scheren van de schapen is al 49 jaar de aanleiding voor een mooi dorpsfeest. Stichting Brebo, Herman Bremer en Jack Mijnheere, heeft de organisatie in handen en maakt er jaarlijks een mooi feest van. Wethouder Nicole Olland deed vroeg in de ochtend de eerste knip, maar gaf het ontdoen van de vacht van de wolbeesten daarna snel uit handen van een team scheerders dat daar meer bedreven in is.
Het scheren van de 140 schapen maakt dan wel integraal deel uit van het feest en is zelfs de aanleiding, maar er was veel meer te zien en te doen. Een markt met 150 kramen, activiteiten van de Rhedense verenigingen, proeverijen, sumo worstelen, broodjes bakken met scouting, pony rijden. Het was geen enkel probleem om je een halve dag te vermaken in het dorp Rheden en dat deden vele duizenden zaterdag dan ook met genoegen. Een buitje af en toe deed daar weinig aan af. Het was gewoon weer een mooi feest. Weinig nieuws onder de zon misschien, maar de opzet en het concept doen het nog steeds heel goed, dus waarom zou je ook? – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.