Home / Oeken / Multiculti in Oeken

Multiculti in Oeken

OEKEN – Grenzenloos of multiculti heette deze groep in de optocht van de Oranjefeesten in Oeken. Mensen uit vele windstreken kwamen per boot naar Oeken en werden liefdevol welkom geheten. Actualiteit met een knipoog.

De optocht op zaterdagochtend was slechts één van de hoogtepunten van drie dagen Oranjefeest in Oeken. Het feestterrein achter de voormalige school was door de Oranje Commissie mooi aangekleed voor het festijn, dat alweer voor de 102e keer werd gehouden. Het is een dorpsfeest en een reünie tegelijk, want van heinden en verten komen mensen die hun roots in Oeken, Broek en Voorstonden hebben liggen, terug naar het dorp om feestelijk herinneringen op te halen en een gezellig dorpsfeest te ondergaan. Volkspelen, een optocht, een spellencircuit en natuurlijk het vogelschieten maken daar onlosmakelijk onderdeel van uit. Eeuwige roem is er na liefst negen ronden (!) schieten voor Harm Jan Hagenus, want hij schoot het laatste stukje van de houten vogel naar beneden. De spellenochtend op zondag was voor veel bezoekers van het Oranjebal op de zaterdag even wennen, maar uiteindelijk kwam iedereen in actie en deed z’n best. Met een knipoog.- foto: Han Uenk
 

Lees ook

VV Oeken viert negentigste verjaardag met reünie

OEKEN – Op zaterdag 19 mei houdt vv Oeken een reünie, in het kader van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.