Home / Doesburg / Doesborgh Open 2016 groot succes

Doesborgh Open 2016 groot succes

DOESBURG – Het zit er weer op, de kegelstrijd tijdens het Doesborgh Open Toernooi 2016 in het Kegelcentrum Doesborgh in Doesburg. Uit de vele reacties van zowel de deelnemers als belangstellenden kon worden opgemaakt dat ook deze derde editie bijzonder geslaagd was. Dit toernooi geniet landelijke bekendheid en grote belangstelling in de kegelwereld. Van Groningen tot Maastricht en van Delft tot Winterswijk togen 153 kegelaars(sters) naar Doesburg. De beste vijf uit elke klasse vielen in de prijzen. Ook stelden Gerrit Hendrikse uit Winterswijk en Harry en Ciska Timmer uit Brummen ieder een kegelbal als prijs ter beschikking. De eerstgenoemde bal werd verloot door het trekken van een strookje die bij de inschrijving werd ingevuld. De winnaar was beginnend kegelaar Duncan Offenberg uit Leeuwarden. Hij was zichtbaar in zijn nopjes met deze prijs. De bal van Harry en Ciska ging naar een kegelaarster die zich in alle damesklassen op 13e plaats terechtkwam. De gelukkige was Carla Singadji, van BPR in Doesburg.

Naar het zich liet aanzien zouden onze veterinaire studentenkegelaars uit Utrecht van VSK DIG (Veterinaire Studenten Kegelclub Duim In ’t Gat) dit jaar verstek laten gaan omdat zij zich niet hadden aangemeld. Groot was de verrassing dat zij voor aanvang van de middagsessie op 12 juni onder hun bekende gezang en de ludieke kegelkleding het kegelhuis betraden. Zij roemden later de flexibiliteit van de wedstrijdcommissie om hen alsnog in staat te stellen deel te nemen aan dit toernooi. De slotmiddag werd mede door hen bijzonder gezellig, maar ook bleef het spannend tot het einde mede vanwege het feit dat de sterspelers Ben Woordes en Erik-Paul Tenwolde, als laatsten het strijdtoneel betraden. De volledige uitslag is te zien op www.skd2007.nl/wedstrijden.

Bij de dames eindigde in klasse A. Riet Hulleman uit Apeldoorn als eerste met 492 hout (gem. 8,20). In klasse B. behaalde Ria Jansen uit Brummen plaats 1 met 438 hout (gem. 7,30) en in klasse C. eindigde Debbie Roovers uit Warga (Fr.) met 442 hout (gem. 7,37) op de eerste plaats.
Bij de heren eindigde in klasse A. Pascal Thans uit Maastricht op plaats 1 met 525 hout (gem. 8,75). Hij heeft er dus van de 540 om te gooien kegels slechts 15 laten staan. In klasse B. werd Theo Ebbing uit Didam eerste met 486 hout (gem. 8,10). In klasse C. werd Koen Santifort uit Utrecht winnaar met 479 hout (gem. 7,98).
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.