Home / Laag-Soeren / Prima Soerens Oranjefeest

Prima Soerens Oranjefeest

LAAG-SOEREN – Het Oranjefeest in Laag-Soeren werd op de vrijdagavond traditioneel geopend met het vogelschieten en het vogelknuppelen. Juist bij de aanvang dacht Pluvius nog even de feestvreugde te moeten verstoren. De muziek van Sempre Crescendo stemde de weergoden blijkbaar gunstig, want het klaarde vrijwel direct op. Aart Hans van Breda had weer een mooie vogel gemaakt, waarop de deelnemers fanatiek vuurden. Bij het 99e schot moest hij zich overgeven. Mark Silvold had hem met zijn laatste schot de genadeklap gegeven en werd daarmee de nieuwe schutterskoning.
Bij het vogelknuppelen hield de vogel langer stand. Veel stokken werden gegooid om de romp van de hoge paal te krijgen. Uiteindelijk lukte het Daphne Pasman het beslissende zetje te geven. Het leverde haar de titel Knuppelkoningin op. Daarna bleef het op het feestterrein met de kermis en in de tent nog lang gezellig met muzikale begeleiding door DJ Joex.

Na het reveille blazen op zaterdagmorgen werd het tijd voor de optocht. Hierbij bleek weer de bijzondere creativiteit in het dorp. Een modern computerspel werd uitgebeeld, maar ook het aloude Monopolyspel in de versie van Laag-Soeren. Naast een kippenfarm, compleet met eieren, waren ook alle denkbare bomen, zoals een slagboom, levensboom en dwarsboom present (foto). Ook de rage rond de formule 1 racerij kreeg de nodige aandacht. Voorafgegaan door de Gelreband uit Dieren, gevolgd door de auto’s met het Koningspaar, trok een bonte stoet door het dorp. Na de gebruikelijke koffie met een krentenbol in de feesttent, draaide de kermis gratis voor de kinderen. Die kwamen ook in het middagprogramma nog extra aan hun trekken met een kinderdisco. Het aloude ringsteken op Soerense wijze ontbrak natuurlijk ook niet. Met de prijsuitreiking en een feestavond begeleid door Toos, Roos en de Rococoos werden de festiviteiten afgesloten. De Oranjestichting Laag-Soeren kan terugzien op weer een geslaagd evenement.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.