Home / Eerbeek / Papierdorpers Comité is goed op weg naar kunstwerk

Papierdorpers Comité is goed op weg naar kunstwerk

EERBEEK – Sinds een paar weken geleden voor het eerst bekendheid is gegeven aan de bedoelingen van het Eerbeekse Papierdorpers Comité, zijn de reacties uit vele hoeken van de bevolking zeer positief.

Initiatiefnemer Bruno de Vries is de aanstichter. Hij wil komen tot realisering van een kunstwerk in Eerbeek. Dit vanwege het feit dat dit Veluwse dorp al meer dan 400 jaar het centrum is van de papierindustrie in Nederland. "Dat zou verbeeld moeten worden door onder ander een kunstwerk, dat de 400-jarige historie van dit papierdorp gaat uitbeelden”, aldus De Vries.

Dat het comité goed is gestart, blijkt wel uit de oproep om hierin te participeren. Enkelen hebben in eerste instantie al positief gereageerd. Er komen gesprekken op gang. Ook het Comité van Aanbeveling is positief gestemd. De kosten van het boek over het leven van Bruno de Vries is inmiddels zodanig gesponsord dat alle voorbereidingen tot het drukken hiervan kan beginnen. De verhalen zijn, in hun schaarse vrije tijd, geredigeerd door journalist Jenny Polman en de opmaak plus foto’s wordt verzorgd door Cor Flore. Ook zij werken geheel belangeloos mee aan dit project. De Vries stelt alle revenuen die bij de verkoop van zijn boek vrijkomen, geheel aan het Papierdorperscomité ter beschikking. "Nu alle kosten worden gedragen door sponsoren, kunnen wij zeggen dat elk boek (oplage 300 exemplaren) dat verkocht wordt behoorlijk wat geld opbrengt voor het Eerbeekse kunstwerk”, aldus De Vries.

Het te realiseren kunstwerk, in de vorm van een papierschepper uit vroeger jaren, gaat nogal veel geld kosten. Het comité hoopt dat veel van de aangeschreven bedrijven, instellingen en organisaties dit initiatief positief opvatten en willen deelnemen in het fonds dat oprichting van dit kunstwerk tot doel heeft (rekeningnummer: NL27 RABO 0309 9772 31). Overigens is het de bedoeling van het Papierdorpers Comité dat de verhalenbundel van Bruno de Vries wordt gepresenteerd op de laatste Papiermarkt, op dinsdag 23 augustus.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.