Home / Doesburg / Nieuwe tentoonstelling Lalique Museum in Doesburg

Nieuwe tentoonstelling Lalique Museum in Doesburg

DOESBURG – In het Lalique Museum is zaterdag een nieuwe internationale tentoonstelling geopend door Elise Wessels van het Amsterdamse museum Nihon-no-hanga. De tentoonstelling heet ‘Art nouveau en japonisme, een nieuwe golf’.

De tentoonstelling in het museum aan de Gasthuisstraat 1 is onder andere tot stand gekomen door samenwerking met het prentenkabinet Nihon-no-hanga Amsterdam, het Metropolitan Museum of Art in New York en collectioneurs uit binnen- en buitenland. Het Rijksmuseum te Amsterdam zal deze zomer in een geheel andere context eveneens een deel van de collectie Elise Wessels tonen. De tentoonstelling geeft een beeld van de tijd rondom 1900, waarin Japanse- en Europese kunstenaars elkaar inspireerden.

Het verbindende werk tijdens deze expositie is de vaas Poissons van René Lalique, die tevens in brons is vervaardigd door de Japanse kunstenaar Shinzui. Er zijn tevens werken van Mesdag, Breitner, Mankes, Van de Velde, Mucha, Lalique en van Dongen te bezichtigen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.