Home / Bronckhorst / Bronckhorst doet mee aan sport- en cultuurfonds

Bronckhorst doet mee aan sport- en cultuurfonds

BRONCKHORST – Bronckhorst heeft zich aangesloten bij het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten en zich cultureel kunnen ontwikkelen en trekt hier 40.000 euro voor uit.

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Gelderland zorgen ervoor dat kinderen die graag willen sporten of aan cultuur willen doen, zoals muziek maken of toneel spelen, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben, toch kunnen meedoen. De fondsen betalen de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de sportvereniging of culturele aanbieder en vergoeden eventueel benodigde materialen en/of kleding. Voor sport is dit tot een maximum van 225 euro per jaar per kind. Voor cultuur is dit maximaal 425 euro per kind per jaar.

De fondsen zijn bedoeld voor kinderen van vier tot en met zeventien jaar, waarvan de ouders weinig geld hebben. Denk hierbij aan gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder 120 procent van het sociaal minimum. Alle kinderen uit het gezin komen in aanmerking.
Niet iedereen heeft recht op een vergoeding van het Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds. Het is een particuliere organisatie en geen overheidsinstantie. Voor ondersteuning moet voldaan worden aan de criteria van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Gelderland.

Ouders en hun kinderen of aanbieders van sport en cultuur, zoals verenigingen, kunnen zelf geen aanvraag indienen bij de fondsen. Dit kan alleen worden gedaan door medewerkers van de sociale teams van de gemeente Bronckhorst. Voor Bronckhorst-Zuid is dat Ellen Snelder. Kijk om een afspraak te maken op www.bronckhorst.nl/socialeteams.
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.