Home / Loenen / Stoere deelnemers gezocht voor NK Gatgraven

Stoere deelnemers gezocht voor NK Gatgraven

LOENEN – Mensen met spierballen gaan weer zwoegen op het NK Gatgraven dat Lomivé en Spritshz op zaterdag 16 juli in Loenen houden. Ieder jaar doen er een flink aantal teams mee om te dingen naar de trofee De Gouden Schop en de mooie prijzen die er te winnen zijn.

De organisatie heeft sterke mannen en vrouwen opgeroepen om zich op te geven voor deze wedstrijd. Teams van vijf personen kunnen zich via de site van Lomivé (info@loenen.nu) inschrijven. Er is nog ruimte voor nieuwe teams. De mannen mogen om de beurten de schop hanteren. Er zijn drie ronden van tien minuten graven. Het gat moet ongeveer een meter in het vierkant uitgegraven worden omdat anders de mal van de jury van 90 bij 90 centimeter hierin niet past. Als het gat te krap is kan de mal niet zakken. Er zijn mooie prijzen te winnen. Het team met het diepste gat (de kampioenen) winnen een dinerbon van 200 euro. De tweede prijs is een barbequefeestje van 150 euro.

Het is ieder jaar een vermakelijk schouwspel voor het publiek om te zien hoe de mannen en vrouwen zich in het zweet werken om zoveel mogelijk zand uit de Loenense bodem naar boven te werken. Maar niet alleen geel en zwart zand. In dit bosrijke gedeelte van de Veluwe bevinden zich veel stenen en grote keien in de bodem. Ieder jaar komen bij het graven wel enige stenen naar boven. Vaak is er ook een extra prijs voor de zwaarste kei die naar boven wordt gehaald.
De presentatie van deze middag is weer in handen van Halbo Bosker. Hij stelt de teams voor en houdt het publiek op de hoogte van de vorderingen van de mannen die op het laatst diep in het gat aan het zwoegen zijn. Lomivé organiseert het NK Gatgraven samen met Spritshz, die tegelijk de feestelijke seizoenafsluiting heeft en dan een volleybaltoernooi houdt. Een aantal teams strijden dan sportief voor de prijzen.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.