Home / Brummen / Pretband HOB naar Zwarte Cross

Pretband HOB naar Zwarte Cross

BRUMMEN – Pretband HOB uit Brummen heeft de originaliteitsprijs gewonnen op het dertigste Nederlands Kampioenschap voor Dweilorkesten, dat onlangs werd gehouden in Bemmel. Help Ons Bloaz’n was één van de 74 deelnemende orkesten.

Ieder orkest trad vier keer op en kreeg dan een kwartier de tijd om zo veel mogelijk indruk te maken op het publiek. De Pretband had voor deze gelegenheid een tijdmachine in elkaar gezet en nam het publiek mee in een muzikale tijdreis. Een grote klok gaf aan uit welk decennia de muziek kwam. In vijftien minuten maakten de enthousiast swingende muzikanten een reis van de jaren vijftig tot het heden door middel van een swingende show met veel confetti, rook en solisten.
Bij de prijsuitreiking bleek dat dit zoveel indruk maakte op de jury, dat de Pretband werd beloond met de originaliteitsprijs. De prijs is een optreden op de Zwarte Cross en werd overhandigd door niemand minder dan Tante Rikie zelf. Naast deze geweldige prijs bleek ook nog eens dat de Pretband als vijfde was geëindigd in het wedstrijdklassement.

www.pretband.nl

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.