Home / Loenen / Expositie Historie Loenen in De Hunekamp

Expositie Historie Loenen in De Hunekamp

LOENEN – De mannen van Stichting Historie Loenen zijn in de wolken. Zij kregen het aanbod van de directie van historische industriële pand De Hunekamp aan de Imbosweg in Loenen, om hun mooie collectie voor langere tijd te exposeren aan zowel het Loenense als het regionale publiek.

Vooral voor de vakantiegasten in deze regio is het in de komende zomermaanden juni, juli en augustus een buitenkansje om kennis te maken met de historie van het dorp. De expositie ‘Historie Loenen in Hunekamp’ gaat op 18 juni al open.

In korte tijd trachten bestuur en vrijwilligers de ruimte van De Hunekamp in te richten als museum. De stichting heeft in de korte tijd van haar bestaan enorm veel spullen vergaard. Niet alleen foto’s, films, en ander beeldmateriaal, maar ook oud gereedschap waarmee men vroeger werkte. Tevens kregen zij veel oude historische spullen uit de oude boerderijen, bedrijven en huizen. Door de mannen wordt getracht al deze spullen in korte tijd overzichtelijk op te stellen.

Het ligt in de bedoeling om het museum vanaf zaterdag 18 juni open te stellen. De expositie is alleen in het weekend geopend. Op zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur en zondag van 11.00 tot 15.30 uur. Groepen kunnen ook of afspraak een rondleiding krijgen. Bellen naar Jan Janssen 055- 5052344 of mailen stichtinghistorieloenen@gmail.com. De kosten bedragen 1.50 euro per persoon.

De vroegere papiermolen (anno 1666) De Hunekamp is gelegen in de oude buurtschap Zilven, die later met Lona tot het dorp Loenen werd gevormd. Deze papierfabriek, zoals er toen veel waren in Loenen, werd later wasserij van familie Aarnink en is nu al enige jaren technocenter van Willem Dikker Hupkes. Hierin zijn diverse bedrijven gevestigd.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.