dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeVelpVluchtelingenkinderen treden op voor andere kinderen in Velp

Vluchtelingenkinderen treden op voor andere kinderen in Velp

VELP – Op 21 juni treden bijna 1000 kinderen van vluchtelingen en asielzoekers op in muziekcentrum TivoliVredenburg.In dit grote concert van het project Eigen-Wijs komen kinderen vanuit 12 AZCs naar Utrecht om samen met het Radio Filharmonisch Orkest de muziekproductie Angsthazen en Durfals ten gehore te brengen. In Velp geven de vluchtelingenkinderen een lokaal concert, als generale repetitie op maandag 20 juni (Wereldvluchtelingendag).

De circa 30 kinderen van Taalgroep Velp treden op voor kinderen van de Bernardschool en de Internationale SchakelKlas in Velp.
In Nederland groeien duizenden kinderen van asielzoekers en vluchtelingen op in asielzoekerscentra, zoals in Velp. Deze kinderen komen vaak uit een heftige situatie in hun land van herkomst en hebben veel meegemaakt gedurende hun vlucht en reis naar Nederland. Ze worden geraakt door de ingrijpende beslissingen die hun ouders hebben moeten nemen. Met het project Eigen-Wijs biedt VluchtelingenWerk Nederland de kinderen die in asielzoekerscentra verblijven muziekactiviteiten aan, zodat ze hun moeilijkheden even kunnen vergeten. Daarnaast worden kinderen door VluchtelingenWerk tijdens groepsvoorlichtingen geïnformeerd over hun verblijf in Nederland, de asielprocedure en kinderrechten. Op spreekuren kunnen kinderen terecht met vragen bij speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers.

‘Onbezorgd zingen is voor veel kinderen van vluchtelingen niet weggelegd. Ze krijgen al jong te maken met oorlog, geweld, onderdrukking en doodsangst’, zegt Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland, ‘tijdens de muzieklessen kunnen ze de zorgen van hun ouders, de jarenlange onzekerheid, het gemis van familie en het verblijf in een asielzoekerscentrum even achter zich laten.’ In speciale muzieklessen op de AZCschool in Velp hebben de kinderen de afgelopen maanden hard gewerkt voor hun optredens, zodat ze 20 en 21 juni kunnen schitteren.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...
- Advertisment -