Home / Hummelo / NK Classic Motocross in Hummelo

NK Classic Motocross in Hummelo

HUMMELO – TCD Hummelo houdtop zondag 19 juni NK motocrosswedstrijden voor ‘klassieke’ motoren. Gedurende de dag zullen meer dan 150 rijders op hun prachtige oude crossmotoren in actie komen op het motocrosscircuit De Heksenplas. De wedstrijd telt mee voor het Nederlands Kampioenschap van Vintage Motocross Club Nederland en van de Classic Zijspannen. Iedere punt telt en dus zullen de rijders alle pk’s aanspreken om ‘s avonds met zoveel mogelijk punten uit Hummelo te vertrekken.

Om de pk’s op de baan te kunnen aanspreken, zijn de coureurs velen uren bezig met de preparatie van hun klassieke motoren, menig technisch probleem moet daarbij overwonnen worden. Aan de start komen de klassen: Classics 50cc (van voor 1982) met vooral Kreidlers in diverse uitvoeringen; Classics 60+ en 60-, (bouwjaar 1974) met onder andere 2-takt motoren als CZ, Bultaco, Maico en nog veel meer mooie machines uit die tijd, maar ook de zware 4-takt motoren met een voor velen bejubeld geluid zoals BSA, JAWA, Triumph en Matchless; Twinshock klasse, motoren met luchtkoeling, trommelremmen en twee achter-schokbrekers; Pré 90 en Pré 95 (en dat zijn dus motoren voor respectievelijk 1990 en 1995); Classic Zijspannen, met naast fraaie 4-takt machines ook twee EML Jumbo 2-cilinder tweetakten. Alleen voor het geluid zou u al moeten komen!
In het vrij toegankelijke rennerskwartier kan iedereen genieten van alle klassieke motoren, de coureurs zullen bezoekers daar ook enthousiast over vertellen. Ook het feit dat er veel lokale/regionale coureurs aan de start komen, is reden genoeg om wedstrijden op De Heksenplas te bezoeken.
Veel coureurs dragen tijdens het rijden ook nog eens de crosskleding uit de vervlogen tijden. Het plaatje maken ze daarmee compleet. Liefhebben van techniek of gewoon van motocross? Kom dan op 19 juni jaar De Heksenplas om de gemoedelijke sfeer te proeven en sportieve en technische hoogstandjes te bewonderen.
De trainingen worden gehouden vanaf 09.30 uur en de wedstrijden vanaf 11.45 uur. De entree bedraagt slechts € 5,- en kinderen t/m 15 jaar gratis.
Het circuit De Heksenplas is te bereiken via de Sliekstraat (N314), afslag Rozengaarderweg.
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.