Home / Dieren / Voetbalkooi Dieren blijft open met maatregelen tegen overlast

Voetbalkooi Dieren blijft open met maatregelen tegen overlast

DIEREN – De voetbalkooi op het grasveld in Dieren Noordoost mag blijven. Dit heeft het Rhedens college vorige week dinsdag besloten. Wel wordt een aantal maatregelen getroffen zodat de (geluids-)overlast voor omwonenden wordt verminderd.

Zo wordt er binnenkort met openingstijden gewerkt. Op een bord bij de voetbalkooi staan de openingstijden vermeld: maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 19.00 uur en op zondag van 09.00 tot 13.00 uur. Het bord is al besteld en wordt zo spoedig mogelijk geplaatst. De regeling is dan direct van kracht. “Uit geluidsonderzoek blijkt dat met name in de avonduren de geluidsnormen worden overschreden. Met deze maatregel hopen we de geluidsoverlast te beperken”, aldus wethouder Ronald Haverkamp. Daarnaast wordt het hekwerk achter de doelen vervangen. Het nieuwe hekwerk is geluidsarm. De derde maatregel is een net over de voetbalkooi. “Dit moet voorkomen dat er ballen bij de omwonenden in de tuinen komen.”
Door de beperking van de openingstijden worden vooral oudere jongen benadeeld. In overleg met hen gaan Radar Uitvoering en de gemeente een alternatieve locatie zoeken.

De voetbalkooi wordt veel gebruikt door buurtkinderen, basisscholen en jongeren. Het geluid van de voetbalkooi veroorzaakt echter geluidsoverlast bij omwonenden. Een aantal van hen vroeg de gemeente de kooi te verwijderen, maar toen het college hiertoe een voorlopig besluit nam, kwam er veel weerstand uit de buurt. Om toch tot een oplossing te komen, heeft de gemeente persoonlijke gesprekken gevoerd met omwonenden en gebruikers van de kooi. Ook is een enquête gehouden en vonden er twee bijeenkomsten plaats.
Wethouder Haverkamp: “Buurtbewoners toonden begrip voor elkaar. Gebruikers snappen dat omwonenden overlast kunnen ervaren en omwonenden vinden het ook belangrijk dat kinderen kunnen spelen. Het gedeelde belang is een fijne leefomgeving. Daarom hebben we samen gezocht naar oplossingen die de overlast kunnen beperken en zo tegemoet te komen aan beide partijen”.
In het najaar voert de gemeente opnieuw een geluidsmeting uit en is er een bijeenkomst voor bewoners om het effect van de maatregelen te bespreken. “Als uit de evaluatie blijkt, dat de maatregelen niet werken, gaan we handhaven met politie en BOA’s”, laat wethouder Haverkamp weten.

 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.