Home / Rheden / Schapen Rhedense kudde zaterdag weer feestelijk uit de jas

Schapen Rhedense kudde zaterdag weer feestelijk uit de jas

RHEDEN – Zaterdag 18 juni is het weer zover en staat het dorp Rheden in het teken staan van het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest. Dit jaar is het de 49ste veertigste keer dat de schapen van de Rhedense kudde in het centrum van het dorp, met de hand van hun vacht worden ontdaan.

Voor het 14e jaar wordt het evenement georganiseerd door Stichting BreBo. Het is de afgelopen jaren gebleken dat dit een evenement is waar zo’n 30.000 bezoekers vanuit het hele land op af komen.

Om ongeveer 08.30 uur komen de schaapscheerders met de kudde vanaf de Schietbergseweg het dorp Rheden binnen. Dit zal gebeuren onder de muzikale begeleiding van de jeugd van de Marsh Show Band. De Rhedense fanfare staat de kudde op te wachten.
Wethouder Nicolle Olland van de gemeente Rheden overhandigd daarna officieel de scheerdersschaar aan schaapherder Cynthia Berendsen. Dit is het sein dat het scheren van de schapen kan beginnen. Dit duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Door het royale aanbod van standhouders – zo’n 150 standhouders – zal de braderie zich ook dit jaar weer uitstrekken over de Groenestraat (tot Veerweg), Veerweg, Kerkstraat en de Dorpsstraat. Voor de kinderen zijn er diverse attracties op het grasveld, zoals een springkussens. De Dierenweide uit Rheden is aanwezig met aaibare dieren. Scouting Rheden bakt samen met de kinderen broodjes en de kinderen kunnen zich ook vermaken met kinder-sumoworstelen. Er loopt een draaiorgeltje met een (speelgoed) aapje rond. Ook zijn er weer Rhedense verenigingen vertegenwoordigd op de braderie.
Op het horecaplein zullen Dulce Gusto, Milka en Spa hun producten promoten. De grote draaimolen zal dit jaar op het dorpsplein staan bij de dorpspomp.

Dit evenement vind jaarlijks plaats op de derde zaterdag in juni en is één van de grootste schaapscheerdersfeesten van Nederland. Het evenement wordt georganiseerd door stichting BreBo (Herman Bremer en Jack Mijnheere). Voor meer informatie: www.schaapscheerdersfeest-rheden.nl.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.