Home / Velp / Studenten in Velp missen specifieke voorzieningen

Studenten in Velp missen specifieke voorzieningen

VELP – Studenten die aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp studeren missen een aantal specifieke voorzieningen in het dorp waar zij studeren. Een voorziening om met studenten goedkoop te eten en een plek om samen te sporten werden onder andere genoemd tijdens de opiniemiddag op 8 juni, georganiseerd door de hogeschool, samen met de gemeente Rheden.

Wat vinden studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein van Velp als plaats om te studeren?, was de belangrijkste vraag van de dag. De groep buitenlandse studenten zou graag willen dat er meer sociale activiteiten worden georganiseerd, om zo met andere studenten in contact te komen. Zij misten soms ook informatie over voorzieningen. Positief waren de studenten over de kleinschaligheid van de Hogeschool en groene omgeving van Velp. Het is er prettig wonen terwijl de meeste voorzieningen dichtbij zijn.

Bij de start lichtte wethouder Nicole Olland het doel van de middag vanuit het perspectief van de gemeente toe: “Wij hebben een prachtige Hogeschool in onze gemeente. Waar mogelijk wil de gemeente Rheden haar steentje bijdragen aan een goed studieklimaat in Velp en daarom vind ik het erg belangrijk om te weten wat er leeft onder de studenten”. Peter van Dongen, voorzitter van het College van Bestuur van VHL sprak in zijn inleiding over de ambitie van de Hogeschool om het aantal buitenlandse studenten te laten groeien: “Wij willen dat studenten zich thuis voelen bij ons en daarbij hebben buitenlandse studenten onze speciale aandacht”.

Nadat de aanbevelingen door de studenten werden gepresenteerd kregen de VHL, gemeente Rheden en de SSHN (studentenhuisvesting) de mogelijkheid te reageren. Voor alle partijen stond centraal dat de aanbevelingen in een breder perspectief moeten worden geplaatst door bijvoorbeeld samen met de gemeente Arnhem en de andere Hogescholen te kijken naar het verbeteren van voorzieningen voor studenten en de mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Zowel Velp als Arnhem hebben wat dat betreft eigen kwaliteiten en deze kwaliteiten moeten elkaar aanvullen. Daarom is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.