Home / Eerbeek / Feest voor 90-jarige gymclub Kracht en Vlugheid

Feest voor 90-jarige gymclub Kracht en Vlugheid

EERBEEK – Gymnastiekvereniging Kracht en Vlugheid uit Eerbeek bestaat dit jaar negentig jaar en dat wordt op 26 juni groots gevierd. Iedereen kan deze dag komen kijken naar de uitvoering met het thema Feest. Het belooft een heus sportspektakel te worden waarbij de vereniging alle facetten op het gebied van bewegen laat zien. Zaal De Bhoele is vanaf 13.00 uur open voor het ontvangst. Om 13.30 is de opening en vanaf 13.40 uur start de uitvoering van alle gymgroepen. Rond 14.45 uur is er een pauze waarin de jubilarissen worden gehuldigd. Om 17.00 uur wordt de middag afgesloten en vindt nog een verloting plaats.

Gymnastiekvereniging Kracht en Vlugheid in Eerbeek is opgericht in 1926 en telt bijna 360 leden. Met drie sportlocaties in Eerbeek, Gymzaal Lorenzstraat, Tjark Riks en sporthal De Bhoele, biedt zij een diversiteit aan sportieve, moderne en uitdagende bewegingsmogelijkheden voor jong en oud. De vanouds vriendschappelijke en sociale sfeer die gymnastiek eigen is, speelt ook bij gymnastiekvereniging Kracht en Vlugheid een belangrijke rol. Leeftijd is niet zo belangrijk, wel het verlangen om gezond en actief te blijven.

Ronald Hendriksen, voorzitter Kracht en Vlugheid: “We zijn al geruime tijd bezig met de voorbereiding rondom deze mijlpaal. In de groepen is deze uitvoering al weken een belangrijk onderdeel in de lessen en iedereen heeft veel tijd gestoken in de feestelijkheden. Tijdens deze jubileumuitvoering halen we alles uit kast om te laten zien wat wij als vereniging bieden. Want dit is meer dan alleen gymnastiek. We merken dat het ledenaantal de laatste jaren terugloopt. Dit baart ons zorgen, maar we zien ook kansen door bijvoorbeeld een ruimer, moderner en divers aanbod qua lessen te presenteren zoals streetdance en zumba”.

Ook blijft het steeds lastiger om vrijwilligers en met name bestuursleden te vinden die vrijwillig hun bijdrage willen leveren aan Kracht en Vlugheid. Daarom is de vereniging met spoed op zoek naar nieuwe bestuursleden die onder andere de functie van de ledenadministratie en de functie van penningmeester kunnen gaan invullen. Zonder bestuur kan er geen vereniging bestaan dus wie interesse heeft, kan zich aanmelden via www.krachtenvlugheid.eu of via e-mail. info@krachtenvlugheid.eu.

Een ander belangrijk punt is de problematiek rondom de sportlocaties in Eerbeek. De privatisering van de Bhoele en de huisvestingsproblematiek van de locatie aan de Lorenzstraat. Kracht en Vlugheid hoopt dat de gemeente op korte termijn met een passende oplossing komt.
Tijdens de uitvoering op zondag 26 juni wordt Feest gevierd, want een 90-jarige vereniging is iets om trots op te zijn. Op naar de honderd!
Toegangskaarten voor de uitvoering kosten 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen en zijn verkrijgbaar bij Jumbo en Primera in Eerbeek.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.