Home / Zevenaar / De Ruiter vertrekt als burgemeester

De Ruiter vertrekt als burgemeester

ZEVENAAR – Jan de Ruiter heeft besloten om op 1 september 2016 te stoppen als burgemeester van Zevenaar. Hij gaat Zijne Majesteit de Koning vragen hem eervol ontslag te verlenen. De 63-jarige De Ruiter vindt het tijd om ruimte te maken voor iemand die het gehele herindelingsproces met de gemeente Rijnwaarden kan leiden.

“Met veel plezier heb ik ruim 15 jaar in en voor Zevenaar gewerkt. Een paar grote projecten zijn afgerond of staan in de stijgers. Het is tijd om ruimte te maken voor iemand die de hele herindeling kan leiden.”, licht Jan de Ruiter zijn besluit toe.
In mei 2001 werd Jan de Ruiter benoemd tot burgemeester van Zevenaar. Toen die gemeente in 2005 fuseerde met de gemeente Angerlo tot de nieuwe gemeente Zevenaar, werd hij waarnemend burgemeester. Per 1 mei van dat jaar werd hij per Koninklijk Besluit benoemd tot burgemeester van Zevenaar en zes jaar later werd hij herbenoemd.
De burgemeester is met de commissaris van de Koning van Gelderland, de heer Clemens Cornielje, in overleg getreden. De commissaris zal met de fractievoorzitters in overleg gaan over de opvolging.
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.