Home / Rozendaal / Het Rhedens haalt ruim 8.000 euro op voor SOS Kinderdorpen

Het Rhedens haalt ruim 8.000 euro op voor SOS Kinderdorpen

Dinsdag 8 juni was de uitreiking en bekendmaking van de opbrengst van activiteiten die door leerlingen van Het Rhedens Rozendaal zijn georganiseerd voor SOS Kinderdorpen. De opbrengst van maar liefst 8.326,95 euro werd overhandigd aan coördinator van SOS Kinderdorpen, mevrouw Baake.

De activiteiten stonden in het teken van fietsen. In het kader van het Studium Generale (een verrijkingsprogramma van de school waarmee je je opleiding kan verbreden en verdiepen) werd de sectie lichamelijke opvoeding dit schooljaar een fietsproject aangeboden. Ze namen deel aan de fietstocht Limburgs Mooiste en hielden een sponsoractie op school.
Elf leerlingen en drie docenten fietsten Limburgs Mooiste, een groot fietsevenement in Zuid Limburg. Vanaf begin januari werd er gezamenlijk en individueel getraind en eind februari ging de sponsorwerving van start. Op 21 mei fietsten ze de toertocht van 150 kilometer door de Voerstreek. Een route met 22 beklimmingen door Zuid Limburg, Duitsland en België, onder andere over de Cauberg en langs het Drielandenpunt.
Om nóg meer geld op te halen voor SOS Kinderdorpen werd op 26 april ook een sponsoractie gehouden voor de leerjaren één en twee van Het Rhedens Rozendaal. Leerlingen werden daarbij gesponsord om gedurende een half uur zo vaak mogelijk de Kleiberglaan op en af te fietsen.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.