Home / Doesburg / Doesburgse maakt film over ambitie, vriendschap en competitie

Doesburgse maakt film over ambitie, vriendschap en competitie

DOESBURG – Floor Jansen timmert aan de weg. De Doesburgse studeert aan de University of East Anglia in het Engelse Norwich en werkt in Londen als filmproducer aan haar meest recent korte film Turning Pointe. Jansen werkt in dit project samen met schrijver en producer Emily Rose. Rose werkte voor de BBC en het British Film Institute. Jansen produceerde eerder in London en Essex de film Love Bitten en liep stage bij het Amsterdamse Smarthouse Films.

Turning Pointe gaat over een jonge balletstudente die hard werkt om de hoofdrol te krijgen in het eindstuk van haar school. Belangrijke thema’s in deze korte film zijn ambitie en de balans tussen vriendschap en competitie.
De film wordt geregisseerd door Xenia Swan, wiens vorige film Cinema Français onlangs werd vertoond op het internationale filmfestival van Cannes. De crew van Turning Pointe bestaat uit jonge maar al ervaren filmmakers, die het leuk vinden om behalve commerciële projecten ook hun eigen ideeën creatief uit te werken.

Omdat het voor beginnende filmmakers moeilijk is om voldoende budget bij elkaar te krijgen, besloot Floor Jansen om een indiegogo-campagne te beginnen. Indiegogo is een internationaal crowdfunding-platform dat zich richt op de filmindustrie. Jansen en haar team hebben voor Turning Pointe zo’n 1500 pond nodig (ongeveer 2000 euro). Weliswaar werken cast en crew veelal vrijwillig aan de film mee, maar het huren van camera’s en locaties, transport en maaltijden, kostuums, decor en make-up zijn uiteraard niet gratis.

Floor Jansen vraagt daarom om een kleine donatie van het Gelderse publiek. Wie meedoet stimuleert niet alleen een aantredende generatie jonge filmmakers, maar krijgt er ook wat voor terug. Wat dat is? Bekijk de promotievideo en ontdek wat het team van Floor Jansen te bieden heeft in ruil voor uw bijdrage! – Foto: Floor Jansen

www.indiegogo.com/projects en zoek dan op turning-pointe-short-film
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.