Home / Dieren / Steeds mee werkzaam rondom stationsgebied in Dieren

Steeds mee werkzaam rondom stationsgebied in Dieren

DIEREN – Sinds eind mei is het parkeerterrein aan de zuidkant van het NS-station in Dieren opgeheven. Het terrein daar wordt de komende tijd gebruikt om nader onderzoek te doen naar de bodemkwaliteit, de ligging van kabels en leidingen en de eventuele aanwezigheid van niet-gesprongen explosieven. Het gebied is tijdens de Tweede Wereldoorlog namelijk zwaar en vaak gebombardeerd.

Als deze werkzaamheden zijn afgerond, beginnen de werkzaamheden om het tijdelijke busstation in te richten. Dat komt op de plek van de oude parkeerplaats aan de zuidkant. Tijdelijke parkeerplaatsen aan de noordzijde van het station zorgen vanaf 1 juni voor enige compensatie.

Aannemer Reef Infra is inmiddels gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van de passerelle. De voetgangersoversteek die zorgt voor de bereikbaarheid van het perron, maar ook voor de verbinding tussen Dieren-Noord en Dieren-Zuid. Rond de zomer begint de gemeente Rheden met een tijdelijke wegaanpassing van de Noorder Parallelweg, waar de passerelle komt. Daarna wordt de passerelle gebouwd, die naar verwachting in de zomer van 2017 klaar is.

De start van de bouw van de parkeervoorziening wacht nog even op het verdere verloop van de onteigeningsprocedure. Met de eigenaar van één woning is nog geen overeenstemming bereikt over de grond. Los van deze procedure wordt eerst de passerelle gebouwd en hoopt de gemeente aansluitend (in de zomer van 2017) met de bouw van de parkeervoorziening te beginnen.
Pas als de parkeergarage in bedrijf is en het tijdelijke parkeerterrein niet meer nodig, kan het stationsplein verder ingericht worden.

De aanleg van het stationsplein aan de zuidzijde hangt samen met de aanleg van de tunnelbak die wordt aangelegd door de provincie Gelderland. Start bouw daarvan staat gepland voor eind augustus van dit jaar. Naar verwachting wordt het plein tweede kwartaal 2018 opgeleverd.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.