Home / Dieren / Dierense Speeltuin viert zeventigste verjaardag met SamenSpeeldag

Dierense Speeltuin viert zeventigste verjaardag met SamenSpeeldag

DIEREN – Een klein initiatief van een aantal bewoners van de Wilhelminaweg, om een zandbakje en een schommel te plaatsen op het braakliggend terrein aan de Harderwijkerweg, bleek een groot succes. Het speeltuintje van 20 bij 30 vierkante meters is uitgegroeid tot de grote en prachtige Dierense Speeltuin, die dit jaar haar zeventigste verjaardag viert.

Bijna iedereen die in Dieren is opgegroeid heeft wel herinneringen aan de Dierense Speeltuin. De speeltuin zelf, de ijsbaan, de crossbaan en het verkeerspark. Schoolreisjes of kinderfeestjes. Hele generaties groeiden op in de speeltuin en kinderen van vroeger helpen nu mee als vrijwilliger. Ook de speeltuin zelf heeft in de loop der jaren een flinke groei doorgemaakt. Steeds meer toestellen, een mooier en groter clubhuis en meer ruimte hebben de speeltuin gemaakt tot wat hij nu is: een prachtige speelplek, waar alle kindjes en hun ouders lekker kunnen rennen, spelen en ravotten en waar bijna alles mag.
De Dierense Speeltuin heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het toegankelijk maken van de speeltuin, zodat ook kinderen met een beperking lekker mee kunnen doen. “We willen juist dat alle kinderen samen kunnen spelen, of ze nou in een rolstoel zitten of niet of misschien een andere beperking hebben”, zeggen Sonja Kapel en Paulien Gudde. “Onze speeltuin is goedgekeurd door de Speeltuinbende, een groep kinderen met en zonder beperking, die hebben aangegeven hier lekker samen te kunnen spelen.”

Sonja is al 28 jaar vrijwilligster bij de speeltuin en zit samen met vice-voorzitter Paulien in de commissie die het jubileumfeest organiseert. “We vinden het belangrijk dat we dit feest vieren met alle, waarbij samen spelen voorop staat. Daarnaast willen we de vrijwilligers in het zonnetje zetten, want zij draaien tenslotte de speeltuin.” De Dierense Speeltuinvereniging telt nu zo’n veertig vrijwilligers – “Mag er in de krant bij dat we er het liefst nog een stuk of acht bij willen?” – waar het bestuur dolblij mee is. “We vormen een hechte club, een prettig gestoorde familie zeggen we wel eens”, vertellen Paulien en Sonja. “Het is altijd gezellig en hebben ook tijd voor elkaar.” Natuurlijk wordt het ook wel eens veel, om steeds maar weer present te zijn in de speeltuin, geeft Sonja eerlijk toe. “Maar als ik dan die blije koppies zie en hoor dat kinderen moeten huilen als ze naar huis gaan, weet ik weer waar ik het voor doe. Het is zo leuk!”

Het zeventigjarig jubileum wordt op zaterdag 25 juni groots gevierd met een SamenSpeeldag, waarbij alle kinderen en hun ouders welkom zijn. Van 11.00 tot 16.00 uur is er van alles te doen. Er zijn verschillende spellen opgesteld, zoals sumoworstelen, een buikschuifmat, hockey, handboogschieten, muizenmeppen en stokjes vangen. De werkgroep heeft gekozen voor spellen waar ook kinderen met een beperking aan mee kunnen doen. Zo zijn er bij de buikschuifbaan banden zonder ventiel, zodat gehandicapte kindjes ook kunnen glijden. Daarnaast zijn er optredens van kinderkoor Junior VOX Tunes uit Brummen, een poppenkastshow met het thema Samen Spelen, een goochelshow en een echte goochelworkshop. Er is voor een prikje een lekkere lunch verkrijgbaar, die ter plaatse door Polysport wordt bereid. Natuurlijk kunnen de kinderen ook lekker de speeltuin in en is de entree deze dag gratis. Het feest is rond 16.00 uur afgelopen, waarna alle vrijwilligers en hun gezin lekker blijven voor een barbecue. Zonder vrijwilligers immers geen speeltuin, dus zij hebben wel een bedankje verdiend.

www.dierensespeeltuin.nl

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.