Home / Dieren / Jubileum Vael Ouwe tocht

Jubileum Vael Ouwe tocht

DIEREN – Hij werd zaterdag voor de veertigste keer gereden, de Vael Ouwe fietstocht. Vanuit Dieren vertrokken groepen toerfietsers voor ritten over 50, 100 of 160 kilometer over de Veluwe.

De reacties van de deelnemers waren achteraf weer jubelend. ‘Geweldige routes’, ‘Een perfecte organisatie’ en: ‘Wat een vriendelijke mensen zijn bij de organisatie betrokken’. Toerfietsclub De Veluwerijders is het eigenlijk wel gewend, want hun drie-sterren klassieker krijgt al jaren lovende recensies, maar het is toch weer mooi meegenomen en een bevestiging van het prima verloop van de dag.
Al vroeg gingen de eerste deelnemers aan de 160 km van start op Het Nieuwland, waar VV Dierense Boys wederom hun accommodatie en vrijwilligers beschikbaar stelde. Niet veel later kwamen daar de deelnemers aan de lastige 100 km-tocht bij en vanaf 09.00 uur ook de fietsers die hadden gekozen voor de niet al te lastige 50 km. Alles bij elkaar waren er weer een paar duizend fietsers onderweg. Op dat traject ook een pelotonnetje zogenaamde ‘retrofietsers’, mensen die op oldtimer racefietsen rijden. Het was een fraaie collectie Champion Mondials, het roemruchte Gazelle-racemodel van weleer, dat bij de Gazelle fabriek werd ontvangen als eerbetoon aan het race-verleden van de Dierense fabriek. – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.