Home / Eerbeek / Marius Mennink neemt afscheid

Marius Mennink neemt afscheid

BRUMMEN / EERBEEK – Na 43 jaar stopt Marius Mennink met zijn vishandel. Een half jaar geleden deed hij zijn bedrijf over aan Mark de Graaf uit Spakenburg. Hij werkte nog een aantal maanden mee om de overgang soepel te laten verlopen, maar zaterdag staat hij in Eerbeek voor het laatst op het Stuijvenburchplein. Klanten kunnen hem die dag de hand schudden en shantykoor De IJsselboei vrolijkt het geheel muzikaal op.

"Het waren 43 mooie jaren", vertelt Mennink. "Ik heb me van jongs af aan thuis gevoeld in de vishandel. Maar ook kreeg ik de laatste jaren wat problemen met mijn gezondheid – vooral clusterhoofdpijn – en dan wordt het allemaal toch wat minder makkelijk vol te houden. Samen met mijn vrouw hebben we een opvolger gezocht en gevonden in Mark de Graaf. Die heeft al veel ervaring in de vishandel en ik heb het volste vertrouwen in het voortzetten van het bedrijf."

Dat bedrijf werd door de ouders van Marius in 1969 gestart, doordat ze vishandel Kroon in Apeldoorn overnamen. Moeder Mennink had toen al veel ervaring in de vishandel. Al een paar jaar later, in 1972, kwam Marius na de middelbare school in de zaak werken en behaalde hij het vakdiploma vishandel. Al snel, in 1974, kozen de Menninks voor een verkoopwagen in plaats van een marktkraam en met die wagens werden de weekmarkten in Apeldoorn, Nunspeet, Varsseveld, Dieren, Eerbeek en Brummen bezocht. Tegenwoordig zijn dat er nog drie: Eerbeek, Dieren en Rheden. Maar de verkoopwagen staat ook op andere dagen in Eerbeek en de handel werd uitgebreid met veel catering, haringkarren en horeca-service. In 1987 nam Marius het bedrijf over van zijn ouders, al bleven die wel meewerken.
Omdat het bezoeken van markten hem fysiek steeds zwaarder begonnen te vallen, probeerde Marius Mennink de laatste paar jaar een vaste plek (kiosk) te realiseren in Eerbeek, maar dat plan haalde het niet.

"Tsja, zo lopen die dingen", verzucht Marius Mennink. "Toen dat plan niet door kon gaan, zijn we gaan zoeken naar opvolging en bij Mark de Graaf hadden mijn vrouw en ik direct een goed gevoel. En dat goede gevoel is de afgelopen zes maanden alleen maar gegroeid. Dus wat betreft neem ik met een gerust hart afscheid."

Foto:
Marius Mennink (links), schudt de hand van zijn opvolger Mark de Graaf – foto: WEncel Maresch

 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.